Tom Waits komt met een 78 toerenplaat

Afgelopen maand werd Tom Waits op de genomineerdenlijst gezet om in 2011 opgenomen te worden in de Rock and Roll Hall of Fame, maar van rustiger aan doen is geen sprake. De man nam een heuse 78 toerenplaat op ten faveure van de Preservation Hall Jazz Band uit New Orleans.

Waits reisde eind 2009 af naar New Orleans om twee nummers op te nemen met de Preservation Hall Jazz Band voor het speciale project Preservation: An album to benefit Preservation Hall and the Preservation Hall Music Outreach Program. Een album met onder andere ook bijdragen van Andrew Bird, Paolo Nutini, Ani DiFranco en Richie Havens waarvan alle opbrengsten naar diezelfde Preservation Hall gaan, die in 1961 werd opgericht om de New Orleans Jazz in de spotlight te zetten en te ondersteunen.

De twee songs die Waits opnam “Tootie Ma Was A Big Fine Thing” en “Corrine Died On The Battlefield”, zijn oorspronkelijke Mardi Gras nummers die voor het eerst opgenomen werden door Danny Barker, eind jaren veertig. En dus grijpt Waits dan ook meteen maar terug naar die lang vervlogen tijden en brengt een gelimiteerde oplage (504) van de nummers op een 78 toerenplaat uit. Aangezien de meeste mensen geen antieke grammofoonplaatspeler op hun zolder hebben staan wordt de speler er maar meteen bijgeleverd, althans bij de eerste honderd genummerde oplages. Vanaf 20 november zijn de twee verschillende pakketten ($200 met speler en $50 zonder) via de Preservation Hall site te bestellen -op = op- óf U kan natuurlijk altijd afreizen naar New Orleans zelf om het kleinood op te halen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 3 =