Onzekere toekomst voor Sonic Youth

Er zijn geen zekerheden meer. Goddeau bericht over een echtscheiding. Maar het gaat dan ook niet om het eerste het beste koppel: Kim Gordon en Thurston Moore van Sonic Youth hebben middels hun platenfirma Matador laten weten een punt te zetten achter hun huwelijk.

Het nieuwtje sloeg in als een bom, bij menig Sonic Youth-fan dit weekend. Hoewel Gordon en Moore hun privéleven altijd behoorlijk afgeschermd hebben, leek het huwelijk tussen beiden een van de romantische zekerheden in de muziekwereld.

In 1984, drie jaar na de oprichting van Sonic Youth, gaven bassiste Kim Gordon en gitarist Thurston Moore elkaar het jawoord. Drie decennia lang zou het koppel de spil vormen van een van de meest invloedrijke bands die de muziekwereld ooit gekend heeft.

Of Sonic Youth er mee doorgaat, is voorlopig nog niet bekend. Het vijftal heeft volgende maand een tournee door Zuid-Amerika op de agenda staan. Van 5 tot en met 14 november zullen de New Yorkers vijf concerten geven in onder meer Brazilië en Chili. Die toer gaat door zoals gepland, laat Matador weten, daar aan toevoegend dat verdere planning voor de band “onzeker” is, daarmee alle ruimte open latend voor speculatie. Mocht de band er effectief mee stoppen, dan verliest de muziekwereld op enkele maanden tijd, na R.E.M. in september, opnieuw een invloedrijke band die zijn oorsprong heeft in het alternatieve circuit van de jaren tachtig.

De laatste reguliere plaat van Sonic Youth, The Eternal dateert van 2009. Dit jaar volgde nog de soundtrack van Simon Werner A Disparu, maar verder leek de nadruk de jongste tijd op solowerk en zijprojecten te liggen, een veeg teken aan de wand dat Sonic Youth minder prioriteit geniet in het leven van zijn leden. De echtscheiding van Kim Gordon en Thurston Moore kan in dat geval de laatste dominosteen zijn voor de band.

Het koppel heeft één dochter, de 17-jarige Coco Gordon Moore, die eerder dit jaar een eerste album uitbracht met haar band Big Nils.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + 14 =