Update :: Tweede plaat White Lies voor begin 2011

De Londense zwartkijkers van de White Lies komen een kleine twee jaar na hun debuut To Lose My Life al met hun follow up op de proppen. Het album heet Ritual en is voorzien voor 17 januari volgend jaar.

De band trok Alan Moulder, die eerder met o.a. Depeche Mode, Elastica, Smashing Pumpkins en The Jesus and Mary Chain werkte, weer achter de mengtafel en nam de nummers “Holy Ghost”, “The Power And The Glory”, “Bigger Than Us”, “Is Love?”, “Streetlights” en “Come Down” op in de tracklist van het album.

Zanger McVeigh liet in een interview met de NME optekenen dat ze begin 2010 een paar maanden vrij hebben genomen om daarna fris aan nieuwe nummers te beginnen voor het nieuwe album. Het nieuwe materiaal is inmiddels uitgetest op drie festivals en aangezien het album nogal verschilt met hun vorige was bassist Cave verrast dat het publiek er zo goed op reageerde. De band liet verder nog weten dat er meer opbeurende songs zullen staan op deze plaat.

Overigens mocht de band komend jaar langs een Belgische zaal of festival trekken dan ligt het niet aan uw ogen als er ineens 4 heren in plaats van de gebruikelijke drie op het podium staan. White Lies is live namelijk met extra gitarist Tommy Bowen uitgebreid.

Ritual komt 17 januari uit, de eerste single zal “Bigger Than Us” zijn.

23 oktober is er een dj-set van White Lies in het Brusselse Congres station.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − elf =