Stilte met kerst op 1 in Groot-Brittannië

Ja, we horen het U al denken. Kerst begint dit jaar wel heel vroeg. In dit geval echter volledig terecht, want in de race tegen de wildgroei van talentenjachten op tv is alles geoorloofd wat ons betreft. Vorig jaar deed een Facebook campagne Rage Against The Machine op nummer één belanden, dit jaar zou John Cages “4’33”” wel eens de hoogste notering kunnen halen in de Britse hitlijst.

Het stuk opgedeeld in drie delen dat John Cage in 1952 schreef bestaat uit 4 minuten en 33 seconden stilte en het omgevingsgeluid geeft de compositie zijn unieke beleving. En ook al lijkt het voor een deel van de Cage Against The Machine groep om een grap te gaan om te kijken hoever je met iets absurds in de hitlijsten komt, er valt natuurlijk ook wel iets te zeggen voor een unieke kerst belevenis zonder de Cowells van deze wereld. Of het allemaal gaat lukken is natuurlijk de vraag aangezien het inmiddels niet meer gaat om één groep die een nummer op de nummer 1 positie wil krijgen ipv de X-Factor/Idols/Got Talent gedrochten maar om tal van initiatieven. Vanaf 13 december is het nummer in ieder geval te downloaden.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 12 =