Het tourdagboek van True Bypass in de UK :: deel 2

Nog tot 11 september toeren Chantal Acda en Craig Ward als True Bypass door het Verenigd Koninkrijk. Op nieuws.goddeau.com brengt Chantal regelmatig verslag uit van hun belevenissen.

Leeds

Dit was een hele grappige dag. Ongeveer 7 jaar geleden speelde ik met Chacda, en dus met Boris als gitarist, in Leeds. We speelden in een geweldige zaal met de naam City Varieties Hall, samen met Lambchop. Dat was denk ik het beste optreden dat we samen gedaan hebben. En nu liep ik daar weer met Boris door de straat. Leeds is echt mijn stad. Ik voel me daar zo thuis en de mensen die ik er heb ontmoet zijn ondertussen vrienden geworden die ik niet al te lang kan missen. De muziekscene is zo levendig en divers.

De stad zelf is heel donker en rauw; voor mij echt een inspirerende plaats. Ik was voor het optreden wel gespannen want dit publiek kent me van Sleepingdog en dat is toch wel iets anders. Het was een soort huiskamerconcert. Lieve mensen en zo stil en aandachtig. Craig en ik hebben heel fijn gespeeld. Op een of andere manier heeft hij iets wat ik nog niet veel heb meegemaakt. We repeteren wel maar op het podium is zoveel ruimte. Het naar elkaar luisteren en net dat beetje meer uit een liedje willen halen. Of het lukt is natuurlijk een ander verhaal maar het is wel heel fijn om het te proberen.

Na het concert werd het me te lastig om van de whiskey af te blijven. Dat is wel een probleem van Leeds. Ik kan me daar niet zo goed inhouden en ik was niet de enige…Voelde wel lekker internationaal; een zatte Waal, Nederlander, Schot en wat Engelsen aan een tafel. Ik neem aan dat ik er geen plaatje bij moet tekenen hoe dat eruitzag of nog beter hoe dat klonk. De volgende dag de mooie rit naar Schotland waar Craig zijn roots weer zal voelen. Fijn om eens in zijn wereld meegenomen te worden.

We hebben net te horen gekregen dat Rock Sound een review komt schrijven in London maandag en ook Toby Litt( geweldige Engelse schrijver) komt kijken. Het plan is om de volgende plaat rond zijn lyrics te maken. We zijn al begonnen met een eerste liedje!

Fingers crossed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × een =