Dorléac brengt titelsong Adem uit

Voor wie de afgelopen week onder een steen zat … Dorléac is het nieuwste project van Geike Arnaert — U weet wel voorheen Hooverphonic — en zolderkamermuzikant Spinvis. Een samenwerking die tot stand kwam toen Erik de Jong gevraagd werd om de muziek te schrijven voor de nieuwe film Adem en die zo goed beviel dat er meteen een eigen project uit de grond gestampt werd. Gisteravond beleefde titelsong “Tommy and The Whale” zijn live-première in De Laatste show.

Een titelsong die, net zoals de vorige samenwerking van Geike Arnaert, naar een goed doel gaat. Deze keer is dat de Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose, de ziekte die in Adem als rode draad door het verhaal loopt.

Dorléac zelf, vernoemd naar de vroeg overleden oudere zus van Catherine Deneuve, brengt het door De Jong omschreven als “verre geluiden, stonede reverb en space-echo” titelloze debuut 20 september uit.

Voorlopig blijft het, op de première na, bij twee optredens die Arnaert en De Jong zullen geven in Nederland en Belgie: 4 september op het Into The Great Wide Open festival op Vlieland en 8 september in de Beursschouwburg in Brussel. “Tommy and the Whale” is exclusief te krijgen in de Free Record Shop. Een voorproefje op Dorléacs album krijgt U hier.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − tien =