PUKKELPOP 2010 :: Kele, vrijdag 20 augustus, Marquee

Goed, hij mag dan dat “Van Bloc Party” achter zijn naam hebben staan, dat wil niet zeggen dat Kele ook zomaar het publiek van zijn groep krijgt. Een slechts matig gevulde Marquee; daar moest hij het mee doen, maar dat liet de man niet aan zijn hart komen. Met tonnen zelfvertrouwen en de power van een echte frontman bouwde hij hét feestje van het weekend met als bouwstenen een slechtsmatige soloplaat en een paar van de meer dansbare Bloc Partynummers.

Eerlijk? We hadden er niet zo’n goed oog in na het tegenvallende The Boxer, de soloplaat van Kele Okereke. Met een weinig vooruitstrevende mix van dance en rock leek de voormalige Bloc Partyzanger het spoor wat bijster. Maar wat een feestje bouwt de man hier. Niet langer de schuchtere jongen die ooit naar de tippen van zijn schoenen stond te staren, neemt hij hier de rand van het podium in met een zelfvertrouwen dat aanbiddelijk is. Met een band die vooral steunt op laptop en drums, werkt hij de halfslachtige nummers van dat solodebuut uit tot onweerstaanbare dansvloerstampers.

“Walk Tall” herinnert vaag aan Chemical Brothers, daarna, met “On The Lam”, krijgen we iets wat lijkt op een cursus “Creatief met Milk Inc.”. Ja, het is platte boenk maar wel erg knappe, aanstekelijke, opwíndende boenk. En Okereke schaamt zich niet om ook in het verleden te duiken. Zonder gêne worden “Blue Light” en “The Prayer” van Bloc Party verbouwd tot een beukende medley die wel moét uitmonden in afscheidssingle “One More Chance”: drie minuten puur Madchester revisited, even lang feest in een Marquee die ondanks de schaarse opkomst wél aardig op zijn kop staat. Single “T.E.N.D.E.R.O.N.I.” heeft maar binnen te koppen. Eindigen gebeurt met een euforische, nog meer in de beats gedompelde versie van “Flux” — alweer een Bloc Partynummer.

We vrezen dus dat u niet meteen op een vervolg op Bloc Party moet hopen. Wat Kele solo doet is het logische verlengstuk van Intimacy, het laatste album van de groep, en doet vermoeden dat hij de andere groepsleden gewoon niet meekreeg in deze meer dansbare richting. Een moedige, maar gewaagde keuze: aan het schaarse publiek te zien, zal hij nog veel overtuigingskracht nodig hebben.

http://www.iamkele.com
http://www.myspace.com/iamkele
http://www.iamkele.com
Wichita/CooP
Beeld:
archief

aanraders

verwant

Bloc Party :: Alpha Games

'Bon, we gaan nog eens een concertje placeren', schokschouderde...

Cactusfestival 2019 :: Real men met hashtag

En hier staan we dan weer in het Minnewaterpark,...

Bloc party

6 juli 2019Cactusfestival, Brugge

B

Algiers :: 13 januari 2019, Het Depot

Op de drempel van de studio rolt Algiers nog...

Bloc Party :: 20 oktober 2018, Vorst Nationaal

"Vanavond nemen we je terug mee naar 2005", zo...

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in