dEUS headliner op Dranouter

Dranouter gooide eerder dit jaar het label folk van zijn rug, dEUS lijkt hetzelfde te doen met de mega-festivals. Althans voor dit jaar dan toch. Naast onder andere Tom McRae en Tindersticks zal de band zaterdag 7 augustus voor de ‘jongeren’ dag instaan op Festival Dranouter.

Een klepper van jewelste voor het festival zoals organisator Bavo Vanden Broeck in Het Nieuwblad al liet optekenen: “We proberen de Antwerpse rockers al vele jaren te pakken te krijgen, maar tot nu toe waren we daar nog steeds niet in geslaagd.”

dEUS dat bezig is met hun nieuwe album dat begin 2011 moet uitkomen onderbreekt de seclusion in eigen studio Vantage Point even om – tot nu toe – vijf festivals verspreid over Europa aan te doen. Of Dranouter het enige Belgische festival is waar Barman en de zijnen zullen spelen wordt nog niet bevestigd. Fans kunnen alvast ook de Franse grens oversteken bij Gué-d’Hossus om dEUS 30 km verderop op Cabaret Vert te zien.

Andere festivals waar de band staat zijn Marés Vivas Festival in Portugal, Zürich Open Air in Zwitserland en Festival de Saint-Nolff in Frankrijk.

Festival Dranouter heeft met dEUS één van de laatste namen op de affiche toegevoegd. Andere bands die van 5 tot 8 augustus in Dranouter staan zijn o.a. Absynthe Minded, James Walsh (Starsailor), Buscemi, The Pogues, Solomon Burke, Nouvelle Vague, Isbells en Daan.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 9 =