Florence slaat etherische richting in met nieuwe plaat

Florence Welch, frontvrouw van Florence and The Machine heeft in een interview met BBC6 Music aangegeven dat de band nu echt is begonnen aan een nieuw album.

Debuutplaat Lungs was afgelopen jaar de grote doorbraak voor Florence and The Machine nadat de band in 2006 bij wijze van grap in Londen begon op te treden onder de naam Florence Robot is a Machine. “Dog Days Are Over” ging als hymne over menig festivalterrein en cover “You’ve Got The Love” (Candi Station) is ook niet meer weg te denken uit de vele mp3 spelers.

In Maart gaf Welch al aan dat ze twee weken in de studio met producer Paul Epworth had gezeten om de eerste tracks op te nemen voor haar vervolg album. Een album dat volgens haar “dancey, but it’s also dark as well” zal klinken. Nu heeft ze bij BBC6 verteld dat alvast één nummer “Strangeness and Charm” zeker op de plaat zal staan die begin 2011 moet uitkomen. De band duikt na de festivals de studio weer in om dan volop aan nieuw materiaal te werken. In het interview zei de zangeres dat ze onderweg wel aan nieuwe nummers proberen te werken maar dat dat niet zo evident is: “We kind of try and do what we can, mess around with sounds. We used the hotel wall as a bass drum once, but that is NOT a good idea for keeping hotel people happy!” Het geluid zal in ieder geval verschuiven van gothic naar meer etherisch. Ver zoeken naar Kate Bush is het dus nooit bij Florence Welch.

Florence and The Machine speelt 30 mei op Pinkpop, waarvoor op haar Nederlandse site nog kaartjes voor te winnen zijn en 3 juli op Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + zeventien =