Broken Bells werkt aan tweede plaat

Het debuut van Broken Bells – een samenwerking tussen James Mercer van The Shins en producer Danger Mouse – is nog maar enkele maanden oud of Mercer spreekt al van een opvolger. “We need to do another record, for sure, because we’ve got these songs we need to put out,” klinkt het.

Het titelloze debuut van Broken Bells werd de afgelopen maanden op zeer verdeelde reacties onthaald. Hier en daar werd de verrassende combinatie tussen Mercer en Danger Mouse genoeg bevonden om het plaatje de hemel in te prijzen, andere recensenten vonden het dan weer saai en deden uitspraken genre “1+1 is zeker geen 2,” zo ook hier bij goddeau.

Toch voelen de twee Broken Bellsleden blijkbaar wel genoeg elektriciteit in de lucht hangen, want Danger Mouse en Mercer werken al aan een nieuwe plaat. “We’ve got these songs that aren’t b-side type stuff, definitely ones we want on a record. And we enjoy this. It’s fun” verklaart Mercer.

Toch staat de zanger ook te popelen om met The Shins aan nieuwe plaat te beginnen, een opvolger voor Wincing The Night Away. Mercer is enthousiast want met Danger Mouse werkt hij op een meer ongedwongen manier aan muziek, een manier die hij ook bij The Shins wil uitproberen. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek, eerst staat de tweede Broken Bellsplaat op het programma.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 13 =