John Frusciante en Omar Rodriguez Lopez geven nieuwe album gratis weg

Twee weken geleden werd John Frusciante nog uitgeroepen tot de beste gitarist van de laatste dertig jaar, vorig jaar verliet hij de RHCP omdat, zoals hijzelf liet optekenen, zijn muzikale aspiraties niet meer in dezelfde lijn als de band lagen en nu kunt U dat zelf ontdekken. De nieuwe plaat – met vriend Omar Rodriguez Lopez – kan namelijk gratis gedownload worden.

Dat The Mars Volta gitarist Rodriguez Lopez niet vies is van een samenwerking meer of minder, was al langer duidelijk. De man deed het al met Juliette Lewis, Lydia Lunch en ene Frusciante in 2005 – vinylsingle “0=2” en “0” staan op de nieuwe langspeler – . Die collaboratie smaakte duidelijk naar meer en nu is er een 7 songs bevattende instrumentaal album dat via deze site ‘voor niets’ gedownload kan worden. Mocht U toch nog gewoon voor muziek willen betalen dan kan dit door een bedrag in te vullen dat dan overgemaakt zal worden aan het “Keep Music In Schools” project. Dit statement geeft wel aan dat Frusciante het serieus meende toen hij aangaf dat hij “doesn’t make music no more for profit or people”.

De tracklist van Omar Rodriguez-Lopez & John Frusciante:

  1. 4:17 am
  2. 0=2
  3. LOE
  4. ZIM
  5. VTA
  6. 0
  7. 5:45 am

De samenwerking houdt hier niet op, Frusciante is namelijk executive producer van “The Sentimental Engine Slayer” het regisseursdebuut van Rodriguez Lopez, dat begin dit jaar op het Internationaal film festival Rotterdam in première ging.

De plaat verschijnt behalve als download ook nog op vinyl.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − zes =