Concerttips mei

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Phosphorescent – 17 mei – STUK, Leuven

First things first. Voor zijn achtste verjaardag strikte goddeau het geweldige Phosphorescent dat een week vooraf het knappe Here’s To Taking It Easy uitbrengt. Verwacht u aan huiveringwekkend schone Americana, met echo’s en wie weet zelfs wat covers van Willie Nelson. Tickets bestelt u nog steeds hier aan het goedkoopste tarief, en wie er vier koopt, krijgt er eentje gratis. Doén!
http://www.myspace.com/phosphorescent

Slim Cessna’s Auto Club – 05 mei – Cactus Club, Brugge

16 Horsepower in Technicolor, Steve Earle op een punktrip, gejodelde verhalen over dood en ellende. SCAC zet al jaren het terrein tussen old school Americana en verderf van alle tijden op stelten met uitzinnige veldslagen vol donderpreken en onheilspellende banjoriedels. Ook het voorprogramma is mooi meegenomen, met de denderende rock van Archie Bronson Outfit & de folk van Peggy Sue.
http://www.myspace.com/slimcessnasautoclub

Negura Bunget – 07 mei – The Frontline, Gent

Zwartgeblakerde zielen verenigt u want binnenkort pakt het Roemeense Negura Bunget een pikzwart zaaltje in met transcendentaal geweld. Voelt u zich meteen aangetrokken tot een headbangbare mix van folk, black en ambient? Haast je dan als de bliksem met reserveren want je krijgt er nog meer atmosfeer (van het Britse Fen) én een stevige portie black metal (van het Belgische Gorath) bovenop.
http://www.myspace.com/negurabunget

Ellie Goulding – 09 mei – Botanique, Brussel (Les Nuits)

Ongetwijfeld hét popmeisje van 2010, net als Little Boots vorig jaar door de BBC tot de Sound van 2010 uitgeroepen. Maar Goulding is er in tegenstelling tot Boots wél in geslaagd een even pakkende als plezante, weemoedige als wervelende popplaat te maken met een stem die de songs nog diepte meegeeft ook. Benieuwd hoe ze dat vertaalt naar het podium.
http://www.myspace.com/elliegoulding

Little Women – 11 mei – Vooruit, Gent

Een explosieve cocktail van freejazz, punk, noise en experiment. Hysterische freakouts en geïmproviseerde stukken die zich op de grens van de waanzin bevinden. Lillende, ziedende muziek voor intellect en kloten. Het is vitale sturm & drang, vergelijkbaar met een espresso op de nuchtere maag. Het doet pijn, maar het is goeie pijn.
http://www.myspace.com/littlewomensounds

The Field – 16 mei – Botanique, Brussel (Les Nuits)

Techno hoeft niet steeds ordinair en voorspelbaar te zijn. Axel Willner alias The Field
vulde al twee platen vol ongrijpbare, bezwerende minimale technotracks. De Zweed deelt op 16 mei de affiche van Les Nuits Botanique met onder meer de triphoppers van Bonobo. Let’s dance!
http://www.myspace.com/thefieldsthlm

Sinksen Vlas Vegas – 22, 23, 24 mei – De Kreun, Kortrijk

De vurigste tongen zijn tijdens Pinksteren steevast in Kortrijk te
vinden waar jaarlijks het driedaagse Sinxen Vlas Vegas Festival
plaatsvindt. Naast lokaal talent als Tomàn en Madensuyu staan er
opnieuw buitenlandse acts als Trans Am, Zu en Mike Ladd op het podium.
En alleen al omdat u de moeite wilt doen om naar Kortrijk af te
zakken, is het festival opnieuw helemaal gratis.

http://www.vlasvegas.be/events.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 9 =