DJ Shadow laat opnieuw van zich horen

Na vier jaar stilte keert professioneel knoppendraaier DJ Shadow binnenkort terug met een nieuwe plaat. Het is alweer van het makke The Outsider geleden dat de man nog eens met eigen werk op de proppen kwam. “I do consider it a return to form, but I hope there is nothing on it that sounds like anything I’ve done before, it’s just an aesthetic that returns.”

Weinig artiesten debuteerden zo onverwacht succesvol als DJ Shadow met zijn Entroducing…, halverwege de jaren negentig. Shadow – echte naam: Josh Davis – werd meteen naar voren geschoven als boegbeeld van de “instrumentale hiphop” en in zijn spoor werd het Mo’ Wax-label groot. Samen met James Lavelle, de oprichter van datzelfde Mo’ Wax-label, stond hij ook aan de wieg van UNKLE. Davis verliet het collectief echter na debuut Psyence Fiction om zich opnieuw op zijn solowerk te concentreren.

Nu legt Shadow dus de laatste hand aan zijn vijfde, nog titelloze, plaat. En die zal, luidens de man, niet klinken als iets dat hij al eerder heeft gedaan. Kan natuurlijk ook niet anders voor een artiest die zichzelf telkens opnieuw wil heruitvinden. Hoe zijn nieuwe werk dan zal klinken onthult Shadow voorlopig niet. U zal het dan ook moeten stellen met dit ene zinnetje: “With this record, I really want to make music I’m at peace with.”

DJ Shadow gaat deze zomer ook touren. In juli zal hij op heel wat festivals in Europa te zien zijn, maar voorlopig is er nog geen datum voor België bekend.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 4 =