Scissor Sisters laat de billen opnieuw schudden

In 2004 was daar ineens de kitsch pop van Scissor Sisters. Het New Yorkse vijftal werd met debuutplaat Scissor Sisters door het muziekjournaille in de armen gesloten om bij opvolger Tah-Dah bij het grof vuil gezet te worden wegens te camp. Nu komen ze terug met Night Work, een plaat die de Mika’s van deze wereld weer terug naar de tekentafel zal sturen, tenminste zo wordt ons toch beloofd.

Bijna was Scissor Sisters een stille dood gestorven, zo liet bandlid BabyDaddy in een interview optekenen: “we wilden alleen een comeback maken als dat ook zin had, het nieuwe album moest ook daadwerkelijk iets nieuws bijdragen aan de al bestaande Scissor Sisters sound.” Helaas dus voor al die Scissor Sisters haters. Maar wees gerust ballads staan er niet op Night Work, het is een full on dance album zo vertelde zangeres Ana Matronic in datzelfde interview met de Daily Star.

De tracklist van Night Work:

 1. Whole New Way
 2. Fire With Fire
 3. Any Which Way
 4. Harder You Get
 5. Running Out
 6. Something Like This
 7. Skin This Cat
 8. Skin Tight
 9. Sex and Violence
 10. Night Life
 11. Invisible Light

De eerste single “Fire With Fire” zal 20 juni op ons los gelaten worden, het album – medegeproduceerd door Stuart Price – Night Work ligt 28 juni in de platenwinkel. Als de albumtrack “Invisible Light” – nu te beluisteren via hun site – een voorproefje is voor het hele album dan haal die dansschoenen maar boven, het wordt een hete dansbare zomer.

Scissor Sisters staat 12 juli op TW Classic.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − vier =