Blur brengt 7″ uit op Record Store Day

17 april is Record Store Day en op die dag komen tal van obscure releases van allerlei bands in omloop; oud materiaal of nieuwe nummers. Ook Blur pakt naar aanleiding van deze “dag van de cd-winkel” enigszins verrassend uit met een nieuwe 7” single.

Blur trad vorige zomer nog eens op de voorgrond met enkele reünieconcerten, maar de band liet duidelijk uitschijnen dat er daarom niet noodzakelijk nieuw studiomateriaal moest verwacht worden. Blijkbaar hebben Damon Albarn en de zijnen de weg naar de studio alsnog gevonden, want nu komt de groep met een slechts op duizend exemplaren uitgebrachte 7” single aanzetten.

Speciaal ter gelegenheid van Record Store Day, verzekert Albarn evenwel. Hij zegt een dergelijk initiatief te willen ondersteunen en vindt zelf nieuwe muziek uitbrengen de beste manier om dat te doen. Ook gitarist Graham Coxon, die Blur in 2002 verliet maar er op de reünieconcerten wel weer bij was, zou op de twee nieuwe tracks te horen zijn.

In België zullen ondermeer de Gentse winkels Music Mania en Vynilla en de Leuvense JJ Records aan de Record Store Day deelnemen. Er op 17 april als de kippen bijzijn is eens te meer de boodschap.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − acht =