Godspeed You! Black Emperor kruipt opnieuw het podium op (!)

Het All Tomorrow’s Partiesfestival bestaat tien jaar en viert dat de komende maanden met verschillende topaffiches. Voor het orgelpunt in december komt de organisatie nu met een wel bijzonder verrassende curator op de proppen: Godspeed You! Black Emperor.

Godspeed You! Black Emperor is al jaren schijndood. De band’s laatste plaat dateert alweer van 2002 en als het gaat over Godspeed’s toekomstplannen wordt steevast het woord ‘reünie’ in de mond genomen. Zelf hebben de mediaschuwe Canadezen het nooit over een split of een einde gehad en daarom blijft de geruchtenmolen voortdurend aan het draaien over mogelijke optredens of platen.

Bij deze kan nu gesteld worden dat er dus wel degelijk nog leven zit in Godspeed. All Tomorrow’s Parties zocht de band aan curator te spelen voor de Nightmare Before Christmas-editie in december, een voorstel waarop de epische post-rockers in hun typerende stijl ingingen.

“After a decade’s retreat, god’s pee has decided to roll again,” steekt de band in een verklaring op zijn website van wal. “We are, as always, stoked, stubborn and petrified.” En voorts zet de groep zijn aloude retorietk nog eens kracht bij door uit te halen naar het internet en naar de eeuwig vijandelijke wereld in het algemeen: “Between now and the live-dates, there’ll be rivers of noise and distraction. And the internet is a petty tyrannical monster. Please remember that really all that matters is the keep on keeping on. And all that really matters is the shows. And physical engagement in the world. And folks like us and folks like you. Thanks for understanding, and thank you for still listening. See you next winter.”

Maar all that really matters zijn dus de shows, en die zullen gespeeld worden op drie, vier en vijf december, de dagen waarop het festival doorgaat in Minehead, Groot Brittannië. En omdat de reglementen voorschrijven dat de curator zelf de rest van de affiche mag bepalen, heeft Godspeed al een aantal acts uitgenodigd om mee Kerstmis te komen vieren. Het gaat voorlopig om Bardo Pond, The Ex, Deerhoof, Scout Niblett, Mike Watt en Tim Hecker.

Oh, en mocht u er in december niet bij kunnen zijn, Godspeed doet nog meer toegevingen. Op zijn site maakt de groep gewag van enkele optredens in Europa en nog een aantal in de Verenigde Staten. Maar vraag vooral niet verder, want de toorn van de band.. u weet wel. Godspeed zal communiceren en Godspeed alleen. Voor tickets is er snel bijzijn ongetwijfeld de boodschap.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + vier =