Nieuwe groep rond Tim Vanhamel heet Eat Lions

Eat Lions, zo heet de nieuwe band rond Millionairefrontman Tim Vanhamel. De band zag het levenslicht na een promoactie van Absolut Vodka eind vorig jaar en komt nu met een eerste single op de proppen.

Dat Tim Vanhamel van vele markten thuis is wisten we al langer dan vandaag. Na omzwervingen bij ondermeer Evil Superstars en dEUS richtte de Limburgse rockgitarist in 2000 Millionaire op. In 2004 nam hij de gitaarpartijen op Peace Love Death Metal van The Eagles Of Death Metal voor zijn rekening en vier jaar later bracht hij met Welcome To The Blue House zijn eerste soloplaat uit.

In samenwerking met Absolut Vodka startte Vanhamel eind vorig jaar zijn zoektocht naar nieuw Belgisch rocktalent. Uit de meer dan tweehonderd inschrijvingen werd uiteindelijk een vijfkoppige band geselecteerd. Tim Vanhamel zelf fungeert als frontman en staat in voor de begeleiding van de vier andere bandleden.

De eerste single van Eat Lions heet Ancient Future. Het nummer valt gratis te downloaden op de website van de band. De bijhorende clip vind je terug op YouTube.

Of er ook een volledig album wordt opgenomen is vooralsnog niet duidelijk. Wel is zeker dat de nieuwe band rond Vanhamel de komende weken en maanden in Vlaanderen gaat touren. Wie Eat Lions aan het werk wil zien zakt af naar volgende steden:

24 april De Knoet, Aarschot
27 april ’t Stuk, Leuven

06 mei Charlatan, Gent
12 mei De Zwerver, Leffinge-Middelkerke

17 juni De Walvis, Brussel

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − 2 =