Red Sparowes vliegt weer over

Liefhebbers van sonische stortbuien mogen zich eindelijk weer warm maken voor een nieuwe Red Sparowes. Op 5 april landt The Fear Is Excurciating, But Therein Lies The Answer.

In 2005 werd de postrockscene met verstomming geslagen door de epische en intensieve soundscapes op At the Soundless Dawn. Red Sparowes was noch een afkooksel van Isis en Neurosis, noch een eendagsvlieg. Opvolger Every Red Heart Shines Toward the Red Sun klonk minstens even indrukwekkend en ging gepaard met een intensieve tour die de rode spreeuwen zelfs naar Moskou bracht.

Het opstappen van Josh Graham in 2008 mocht blijkbaar geen roet in het eten gooien. In 2009 vond Isis-gitarist Cliff Meyer enkele gaatjes in zijn agenda en meteen dook Red Sparowes weer de studio in. Het resultaat was de drienummerige EP Aphorisms die in juli 2009 verscheen via Sargent House. In augustus 2009 begonnen de opnames van The Fear Is Excurciating, But Therein Lies The Answer, onder de deskundige begeleiding van Toshi Kasai (Melvins, Big Business en Tool) en voor het eerst met nieuwbakken gitariste Emma Ruth Rundle aan boord. Wij zijn alvast benieuwd of dat een nóg progressievere sound zal opleveren. De albumnaam klinkt alvast vertrouwelijk in de oren.

Red Sparowes is intussen al stevig on the road in de VS. Aangezien touren in de genen van deze Amerikanen zit, vallen ze ongetwijfeld later op het jaar te bewonderen in enkele Europese clubs. En nu maar hopen dat het niet bij een muzikaal windstootje zal blijven.

De tracklist kunnen we u al meegeven:

  1. Truths Arise
  2. In Illusions of Order
  3. A Hail of Bombs
  4. Giving Birth to Imagined Saviors
  5. A Swarm
  6. In Every Mind
  7. A Mutiny
  8. As Each End Looms and Subsides

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − 4 =