Concerttips april

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Laura Marling – 06 april – Botanique, Brussel

Twee jaar geleden baarde de amper achtienjarige Laura Marling (foto) opzien met haar debuut Alas I Cannot Swim, waarmee ze tussen folk en pop dobberde én ei zo na de Mercury Prize won. Nu is ze terug met I Speak Because I Can, waarop ze plots tien jaar ouder lijkt, waarop haar stem en gitaarspel onzettend geëvolueerd zijn, waarop ze volop de kaart van de ietwat donkere folk trekt en waarop leden van Mumford & Sons ontzettend ingetogen meespelen. Van over het Kanaal schreeuwen ze dat haar prachtige, broze en toch zelfzekere nummers live nog veel beter tot uiting komen.
www.myspace.com/lauramarling

Pantha Du Prince – 9 april – Petrol, Antwerpen

Minimale techno uit Duitsland. Pantha Du Prince bekijkt het genre zonder oogkleppen en laat evengoed invloeden van shoegaze en indie toe. Geen wonder dat leden van LCD Soundsystem en Animal Collective stonden trappelen om mee te werken aan zijn laatste plaat Black Noise.
www.myspace.com/panthaduprince

First Aid Kit – 9 april – Botanique, Brussel

Engelengezang van twee Zweedse zusjesdie ooit de vonk voelden toen Bright Eyes “First Day Of My Life” zong. Weet u nog waar u was toen u de eerste keer Fleet Foxes hoorde? Dit wordt opnieuw zo’n moment. Eerlijke, pakkende folk, met harmonieën die uw nekhaar in het gelid zetten.
www.myspace.com/thisisfirstaidkit

Eyehategod – 11 april – Minus One, Gent

Eyehategod heeft al een tijdje geen nieuw werk meer uitgebracht, maar zet nu toch voet op het Europese vasteland. De godfathers van de sludge metal brengen de vuilste blues die u ooit gehoord heeft, rechtstreeks uit New Orleans.
www.myspace.com/eyehategod

Shining (& Drums Are For Parades) – 16 april – Vooruit, Gent

Met Blackjazz zorgde het Noorse Shining voor een van de meest compromisloze albums van 2010. Ooit stond de band garant voor avontuurlijke akoestische jazz. Nu is dat een ontvlambare cocktail van extreme metal, progrock, electro, jazz en pure avant-garde terreur die live voor een kolossale aanslag op het gehoor zal zorgen.
www.myspace.com/shiningofficial

Celeste – 17 april – Magasin 4, Brussel

Celeste staat voor een uiterst intensieve mix van sludge, post-hardcore en black metal. Het vorig jaar verschenen Misanthrope(s) kleurt pikzwart, beukt als Amenra en is net zo rauw als Blut Aus Nord. Getormenteerde zielen bereiden zich best al voor op de meest lugubere offerande van het jaar.
www.myspace.com/unhiverdeplus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − acht =