Nieuwe nummers voor oude Bright Eyes

Het is een aankondiging waar menig Bright Eyes-fan al 3 jaar op zit te wachten, maar eindelijk is de band terug. Voor de re-release van One Jug of Wine, Two Vessels heeft de groep 4 nieuwe nummers opgenomen. Op 23 maart kan je de “nieuwe” oude plaat in huis halen. Is dit de voorbode van de definitieve terugkeer van Bright Eyes of de laatste stuiptrekking van een band die stilaan inslaapt?

Hoewel Conor Oberst Bright Eyes in 2007 voorlopig vaarwel zei, lijkt het er nu toch op dat de band er opnieuw staat. Voor de re-release van One Jug of Wine, Two Vessels (2004) werden 4 nieuwe nummers opgenomen in de ARC studio’s van Mike Mogis. Ook Neva Dinova zou te horen zijn op nieuwe nummers zoals “Rollerskating” en “Happy Accident”.

Wie de re-issue van de e.p. One Jug of Wine, Two Vessels in huis wil halen moet nog wachten tot 23 maart, maar vroege vogels die nu al een pre-order plaatsen, mogen op 9 maart wel al een digitale versie in de mailbox verwachten.

Betekent dit dat er een definitieve terugkeer in de maak is? De voorbije zomer liet Conor Oberst nog verstaan aan Rolling Stone dat het einde van Bright Eyes in zicht was. “It does feel like it needs to stop at some point. I’d like to clean it up, lock the door, say goodbye,” zei de singer-songwriter toen. Ondertussen heeft Bright Eyes voor het eerst in 2 jaar tijd opnieuw samen opgetreden in Omaha en zijn er plannen voor een nieuwe plaat in het najaar. Of het de allerlaatste plaat wordt of een nieuw begin voor Bright Eyes is nog een vraagteken.

De tracklist van One Jug of Wine, Two Vessels ziet er als volgt uit:

  1. Rollerskating
  2. Happy Accident
  3. Someone’s Love
  4. I Know You
  5. Tripped
  6. Black Comedy
  7. Poison
  8. I’ll Be Your Friend
  9. Get Back
  10. Spring Cleaning

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − vier =