Robert Smith op nieuwe 65DaysOfStatic

We Were Exploding Anyway. Zo heet de nieuwe 65DaysOfStatic. Laat ons raden: zo zal die ook klinken, na een kleine drie jaar touren en herhaaldelijk nieuw materiaal on the road testen.

Hoe lang is het ook alweer geleden dat 65DaysOfStatic nieuw materiaal presenteerde? Juist; van april 2007. Geen eeuwen geleden, maar na 37 optredens in België waren we wel toe aan nieuwe nummers. Die werden vorige lente al uitgetest op de eloquent genaamde Test Tour en veranderden gaandeweg van gezicht. Van de bootleg Live 2009-02-26 – Fuzz Club, Sheffield, UK naar het optreden in het Depot in mei kon je al een hele evolutie waarnemen. God weet waar die hen toed had geleid tegen het moment dat de groep in oktober de studio introk. Mét een producer; een primeur voor de groep.

Het wachten op meer signalen uit het 65-kamp werd gisteren dan toch doorbroken met een nieuwsbrief die naast de albumtitel ook de tracklist onthulde. En de belofte dat het album verschijnt “ergens tussen de eerste krokus en de laatste dag dat je de verwarming nog nodig hebt”. Op welk label is nog maar de vraag. Dat het niet opnieuw Monotreme zal zijn, staat zo goed als vast. Wie de groep uiteindelijk wel getekend heeft, nog niet.

Veel meer is er over de plaat niet bekend, behalve het droog gestelde, maar best wel nieuwswaardige zinnetje “R. Smith sings words on “Come to Me””. We weten dat er in Groot-Brittanië ongetwijfeld meer R. Smithen rondlopen, maar zullen we er maar van uitgaan dat het om die ene vleermuis van The Cure gaat? Neen? Misschien dan het argument dat The Cure 65DaysOfStatic in 2008 maandenlang op sleeptouw nam als voorprogramma? Ja? We dachten het wel. Dat is behoorlijk verstommend nieuws. Stel je voor: Robert Smith die zingt bij 65DaysOfStatic. Waw. We zijn benieuwd.

De tracklist van We Were Exploding Anyway:

  1. Mountainhead
  2. Crash Tactics
  3. Dance Dance Dance
  4. Piano Fights
  5. Weak4
  6. Come To Me
  7. Go Complex
  8. Debutante
  9. Tiger Girl

65DaysOfStatic speelt op 11 april op het Dominofestival in de AB.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × een =