Soloplaat voor Liam Gallagher

In navolging van broerlief Noel zal ook Liam Gallagher een soloalbum uitbrengen. Of beter gezegd: met zijn maatjes Andy Bell en Gem Archer (respectievelijk de ex-bassist en –gitarist van Oasis) zal hij een nieuwe band oprichten, waarvan in juli de plaat zal verschijnen. De naam van de nieuwe band is nog niet bekend, maar in april zal het drietal de studio induiken.

Na tientallen ruzies gevolgd door evenveel goedmakingen, koesterden vele Oasisfans nog hoop toen het nieuws over de split bekend raakte. Bovendien werd moeder Gallagher als bemiddelaar aangesteld, en als er één persoon is die in de bovenste schuif van Liam en Noel ligt, is het wel ons moe.

Maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil: Noel had zich al op een soloproject gestort, dat naar eigen zeggen “somewhat predictably brilliant” zou zijn. Ondertussen hield ook Liam het been stijf, al leek het even dat hij nog met Oasis zou doorgaan met de andere bandleden. Oasis blijkt nu echt verleden tijd, maar stoppen met muziek zit er voor de heren nog niet in.

Liam Gallagher heeft al acht nummers klaar voor zijn nieuwe band. Een deel bleek zelfs al klaar te zijn vóór de split van Oasis, de stiekemerd. Gallagher heeft het plan opgevat een eerste drietal nummers op te nemen met een producer. Als de samenwerking goed verloopt, zal het hele album met die producer ingeblikt worden. De Gallaghers testen namelijk iedereen uit voor ze ermee in zee gaan. Bij de aanwerving van nieuwe Oasis-leden was het de gewoonte hen mee naar de pub te nemen. Als het drankgebruik en de boertige praat van de kandidaten niet voldeed aan de eisen van Liam en Noel, werden ze niet geselecteerd.

Tot slot beklaagt Liam Gallagher zich de lage productiviteit van Oasis: “Ik vind een totaal van zeven albums niet om over naar huis te schrijven. We zijn uiteindelijk achttien jaar bij elkaar geweest, treurig eigenlijk.” Afwachten maar tot hij zeven albums heeft uitgebracht met zijn nieuwe band.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.oasisnet.com
http://www.oasisnet.com

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Liam Gallagher & John Squire :: Just Another Rainbow

Houd u in 2024 vast voor het beste album...

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Liam Gallagher

14 augustus 2022Hear, Hear, Hasselt

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

Liam Gallagher

8 februari 2020Vorst Nationaal, Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in