James Murphy over de nieuwe van LCD Soundsystem

Een jaar geleden gonsde het nog van geruchten dat de band van James Murphy on a break ging. Die geruchten drukte hij toen de kop in door aan te kondigen dat hij al aan een nieuw album bezig was: “I’ve already got eight songs in my head.” Nu heeft hij drie maanden werk gespendeerd aan de plaat en na een korte pauze is hij begonnen aan de afwerking, terwijl u dit leest. “I hope I don’t ruin it.”

Murphy was niet zeker wanneer hij zou beginnen werken aan zijn nieuwe album, maar hij zou het in ieder geval tegen niemand zeggen. Zelfs tegen zijn manager niet. Begin oktober kondigde hij dan toch op de facebook-pagina van de band aan dat het nieuwe album in maart zou vallen met het korte maar krachtige: “Record: March. Tour: after.” Gelukkig komt er nu toch wat meer informatie los, al blijft het vaag. In een adem zegt hij dat “it sounds like LCD, really. I mean, it’s different in some ways.”

Wat mogen we dan verwachten van die nieuwe plaat? De songs zouden wat gespierder en “Spartaanser” klinken dan het doorsnee LCD geluid. “It’s wonky and maybe a bit more synth-driven, but not necessarily more dancey. I’m really proud of it so far.” Murphy lost nog geen tracklist, omdat die natuurlijk nog niet af is, maar sommige songtitels zijn wel al gelekt: “Why Do You Hate Music?” en “Love In LA”.

In de korte break die hij nam van het schrijven aan de plaat heeft Murphy niet op zijn lauweren gerust; integendeel. Hij is beginnen werken aan een soundtrack voor een film van director en vriend Noah Baumbach. De prent titelt Greenberg en geeft werk aan o.a. Ben Stiller. “Sounds nothing like LCD”, aldus Murphy, “it’s made to fit the movie, not to be my record.” De trailer is te bekijken op youtube en voor de goed oplettenden is Murphy zelf een fractie van een seconde te zien. Gelukkig is hij de hele tijd te horen.

”I’m pretty bored by what people are playing right now, as it’s often so buzzy and hard, but need to find a way to make what I like and have it crush that stuff.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 1 =