Spoon doorbreekt stilte

Twee en een half jaar na het heerlijke Ga Ga Ga Ga Ga is Spoon eindelijk terug van weggeweest. Op 25 januari ligt Transference, het zevende album van de groep uit Texas, in de winkel.

Het was lang wachten op de opvolger van Ga Ga Ga Ga Ga, maar het is dan ook niet makkelijk om zo een album te overtreffen. Met Transference zou dit wel eens goed kunnen gelukt zijn. Spoon probeerde het voorbije jaar sommige van zijn nummers al met veel bijval uit op verschillende live-concerten, en is nu eindelijk klaar met het album.

Het zevende album van de band rond Britt Daniel is het eerste dat zonder producer gemaakt is. Spoon wou naar eigen zeggen een puur album maken dat helemaal van hem was. De Texanen zijn uiteindelijk al anderhalf decennium bezig, maar klinken nog steeds jong en fris. Het collectief herneemt op het album “Got Nuffin”, de single die enkele maanden geleden reeds op EP uit kwam.

Eerste single van het album wordt “Written In Reverse”. Het nummer heeft net als “Got Nuffin” iets lekker drammerig in zich, maar doet evenzeer terugdenken aan een eerdere glorieperiode van de band met de hitsingle “Sister Jack”. Veelbelovend en om naar uit te kijken alvast. Transference, vanaf 25 januari te vinden in de rekken.

De tracklist van Transference is als volgt:

 1. Before Destruction
 2. Is Love Forever?
 3. The Mystery Zone
 4. Who Makes Your Money
 5. Written In Reverse
 6. I Saw The Light
 7. Trouble Comes Running
 8. Goodnight Laura
 9. Out Go The Lights
 10. Got Nuffin
 11. Nobody Gets Me But You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 1 =