EuroSonic richt blik op Noorwegen

Twee dagen lang de meest uitlopende bands vanuit heel Europa op een podium, het showcase festival in het Nederlandse Groningen halverwege januari is al lang geen onbekende meer in muziekland. Vorig jaar focuste EuroSonic zich op België, dit jaar is Noorwegen ‘gastland’. Al wil dit niet zeggen dat er geen Belgische bands de grens overtrekken om het beste van zichzelf te geven.

Tot nu toe zijn er vier Belgische namen bekend gemaakt die de boekers en platenfirma’s van hun sokken willen gaan blazen: Jasper Erkens, MVSC, The Hickey Underworld en — de vandaag toegevoegde — Customs.

Van focusland Noorwegen zijn er ook al een pak namen naar buiten gekomen, te weten: Annie, Audrey Horne, Bernhoft, Donkeyboy, Keep Of Kalessin, Monolithic, Pony The Pirate, Rockettothesky, Shining, Serena Maneesh, Sivert Höyem, The Low Frequency In Stereo, Ungdomskulen en Wardruna. En dan zijn er natuurlijk ook nog de rest van de Europese landen die vertegenwoordiging sturen, zo zullen Adiam Dymott (se), Agent Fresco (is), And So I Watch You From Afar (ir), Calibro 35 (it), Catpeople (es), Choir of Young Believers (dk), De Läb (lu), Deolinda (pt), Everything Everything (uk), Glamour of the Kill (uk) , Gösta Berlings Saga (se), Joensuu 1685 (fi), Kilians (de), Kill The Dandies (cz), Lee Everton (ch), Lucy Love (dk), Name The Pet (se), Negrita (it), Óriás (hu), Pegasus (ch), Sliimy (fr), Stevans (ch), Svjata Vatra (ee) en Wickeda (bg) de binnenstad van Groningen voorzien van een overdosis muziek. Uiteindelijk zullen meer dan 200 Europese bands op EuroSonic optreden.

Leuk die polonaise van muziekbobo’s door Groningen, maar het gewone publiek dan … horen we U denken. Niet getreurd ook het ‘gepeupel’ mag zich een weg banen van venue naar venue op 14 en 15 januari 2010. Kaarten zijn vanaf 28 november te bestellen a €45 voor twee dagen EuroSonic via de website, vergeet alleen niet dat Groningen gemiddeld zo een 350 km van uw voordeur ligt.

Overigens zal Jools Holland zoals ieder jaar weer de European Border Breakers Awards (de EBBA’s) uitreiken, waarvan Milow de Belgische winnaar is.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 4 =