Liars openen de poort naar Sisterworld

Liars brengt een nieuw album uit en het heet Sisterworld. Of is het een leugen? De fans zouden niet verwonderd zijn. Sinds maandag werden ze in spanning gehouden met een mysterieuze site die naar hun eigen webstek leidde. Maar de kogel is dan toch door de kerk: Sisterworld is vanaf begin 2010 het meest recente Liars album.

De opvolger van hun self-titled album zal nog eens volledig van eigen bodem zijn; dat was al geleden van 2004 met They Were Wrong, So We Drowned. Met eigen bodem bedoelen we wel degelijk de VS, en niet Suriname zoals het op hun myspace aangegeven is. Niemand minder dan Tom Biller vergezelde het trio op de weg van ideeën naar een afgewerkte plaat in Los Angeles. Biller kennen we ondermeer van Kanye West, Beck en de soundtrack van serieuze-Jim-Carrey-film Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Sisterworld is Liars’ eigen wereldje, volledig afgesloten van enige invloed. Op hun site staat een deurraampje met daarachter drie achtereenvolgende video’s van verlaten stranden. Een eerste kijk op de wereld van Liars? Hun bedoeling was in ieder geval om naar een plaats te gaan ver weg van alle loze beloftes en afgedankte dromen van LA. “We’re interested in the alternate spaces people create in order to maintain identity in a city like LA”, aldus het trio. “Environments where outcasts and loners celebrate a skewered relationship to society.”

Voor Sisterworld halen Angus Andrew, Aaron Hemphill en Julian Gross hun inspiratie van randfiguren die naar LA gelokt zijn en de subculturen die zij onvermijdelijk ontwikkelen. Deze wereld opent zich begin 2010.

www.liarsliarsliars.com
www.myspace.com/liarsliarsliars
www.liarsliarsliars.com

recent

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

verwant

Sonic City :: 11-12 november 2017, Depart (Kortrijk)

Voor de tiende editie van Sonic City mocht Thurston...

Liars :: TCFC

In de voorbije zestien jaar, de facto sinds het...

Liars :: Mess

“Herejezus, wat een lekkere tracks hebben die mannen weer...

Liars :: Wixiw

Je moet het Liars nageven, wist de band ten...

”WIXIW” voor Liars

Waar het met Liars heengaat is altijd een raadsel,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in