Derde album voor Mintzkov in februari

De Belgische muziekbodem is bijzonder vruchtbaar dezer dagen, zo blijkt nog maar eens met de aankondiging van het derde album van Mintzkov, dat al negen jaar (!) geleden ondertussen Humo’s Rock Rally won. De titel van de opvolger van het in 2007 verschenen en warm onthaalde 360° is voorlopig nog onbekend, maar releasedatum en producer staan wel al vast: februari 2010 en Jagz Kooner, die eerder al Infadels, Primal Scream, Massive Attack en dEUS onder zijn vleugels nam. Keurig!

De bal ging aan het rollen in 2000, wanneer toen nog Mintzkov Luna Humo’s Rock Rally ging winnen. In 2003 verscheen debuutalbum M For Means And L For Love met onder meer tracks als United Something en Mimosa, met in 2007 voltreffer 360° als Mintzkov met radiokanonnen als One Equals A Lot, Ruby Red en Return & Smile. Een stevige tour volgde in 2008, door negen landen in Europa, met een climax in november 2008 als support voor de Noren van Kaizers Orchestra. De veelbelovende groep rond Philip Bosschaerts en Lies Lorquet weet de korte stilte die volgde nu dus te doorbreken met een derde langspeler, met een producer van formaat onder de arm: Jagz Kooner.

Kooner is een kameleon en succesvol in al zijn aspecten: Mister Jagz vormde in de jaren negentig samen met Andy Weatherall het experimentele duo Sabres Of Paradise, mixte en remixte al voor Ladytron, The Charlatans, The Kills, Massive Attack, Oasis en Primal Scream en producete al albums voor Infadels, Radio 4, Reverend And The Makers, Mancini en Broken Dolls. Het lijstje wordt dus aangevuld met het Vlaamse collectief, dat hoopt op een frisse Kooner-bries door de bestaande Mintzkov-sound. Kooner zal hierin worden bijgestaan door een al even keurige partner in crime, met niemand minder dan Jon Gray achter de knoppen, die ook verantwoordelijk mag geacht worden voor het betere knoppenwerk bij hoogvliegers als Texas, The Kooks, I Am Kloot, Editors en The Subways. De opnames voor de nieuwe plaat starten in november in de La Chapelle-studios in Waimes.

In afwachting van de nieuwe plaat breidt Mintzkov nog even een Frans vervolg aan het 360°-avontuur, met de Franse release van de eerste albums via Volvox Music afgelopen september, en in november in begin 2010 een tour langs alle grote Franse steden, waarvan de officiële kick off op 20 oktober plaatsvond in Parijs.

Tourdata:

  • 29/10/09: Off des Nuits de Champagne-Le Furious-Troyes (FR)
  • 26/11/09: Le Ferrailleur-Nantes (FR)
  • 27/11/09: Le Cri’art-Auch (FR)
  • 28/11/09: Winter Festival-Albi (FR)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =