Nieuwe liveplaat voor Manu Chao

Op 28 augustus brengt de immer vrolijke Fransman/Spanjaard Manu Chao een nieuwe liveplaat uit, die Baionarena zal heten. Het betreft een dubbelaar met bijhorende DVD vol livemuziek, met bijna 2,5 uur geluidsopnames en meer dan 3 uur beeldopnames.

‘Baiona’ blijkt een dorpje te zijn bij het Gallicische Vigo, kwestie van deze vreemde albumtitel een beetje etymologisch te funderen. Baionarena wordt een uniek livedocument met allerlei materiaal dat verzameld werd tijdens Manu Chao’s ‘Tombolatour’ uit 2008, overigens uitverkocht in heel Europa en de Verenigde Staten.

Chao verkocht van zijn 5 albums – te beginnen met Clandestino uit 1998 tot en met La Radiolina uit 2007 – wereldwijd meer dan 7 miljoen stuks. Sinds 2007 gaf hij meer dan 100 concerten met meer dan 3 miljoen toeschouwers over de hele wereld.

Na zijn jongste ‘Tombolatour’ door Zuid-Amerika en Frankrijk trok Manu Chao in juni van dit jaar langs onder andere Sint-Petersburg, Moskou, Parijs en Toulouse. In de winter zal hij opnieuw door Zuid-Amerika toeren, meerbepaald Brazilië en Argentinië.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 10 =