Tom Barman en De Jeugd duiken studio in voor Magnus

Danceduo Magnus, bestaande uit dEUS-frontman Tom Barman en producer C.J. Bolland, zal dit jaar nog een opvolger uitbrengen voor het in 2004 verschenen debuutalbum The Body Gave You Everyting. Voor de nieuwe plaat staan er samenwerkingen met verschillende artiesten op touw. Onder meer een bevriende beatboxer, Tim Vanhamel en De Jeugd Van Tegenwoordig zal u binnenkort kunnen spotten in de buurt van Barman.

Nu dEUS even een korte pauze neemt doordat verscheidene bandleden met zijprojecten bezig zijn, is dit de ideale gelegenheid voor Barman om Magnus nog eens van onder het stof te halen. Momenteel heeft het veelgeprezen duo vier nummers klaar voor het tweede album. Net zoals Millionaire-boegbeeld en solosucces Tim Vanhamel zal ook De Jeugd dus aantreden voor één nummer. Na de eenmalige samenwerking tussen laatstgenoemden en dEUS op het podium van Paradiso, nodigde Barman de Amsterdamse smoothies uit in zijn studio in Antwerpen. Na een avondje alcoholische versnaperingen nuttigen, werd het nummer met een kater in elkaar gestoken. Of zoals ze dat bij Magnus zeggen: Someone fix a drink now honey!

Deze muzikale samenwerking zal waarschijnlijk een apart tintje krijgen, zoals dat van Magnus verwacht kan worden. “Met dEUS sleep je toch altijd weer die bagage mee. Een nieuwe plaat is meteen een heel ding. Met Magnus kunnen we alle kanten op en kijkt niemand raar op van bijvoorbeeld een reggae lied.” Één van de redenen die Barman in het Nederlandse radioprogramma 3FM aanhaalde waarom Magnus voor hem een ontspannen en ongedwongen plek is om muziek te maken.

Ook voor dEUS wordt het weer stilaan tijd voor nieuw werk. De opvolger van Vantage Point zal waarschijnlijk pas in 2010 verschijnen. Deze zomer zit Barman echter helemaal niet stil: niet alleen zal hij deze zomer een paar keer optreden met dEUS, er staan ook wat dj-sets met Magnus op de planning. “Misschien dat we Magnus ook wel een keer live zullen doen, maar dat is nog zeker niet concreet.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + zeventien =