Iggy Pop goes Jazz (in ’t Frans!)

Iggy 'ik draag nooit t-shirts' Pop werkt aan een nieuw album geïnspireerd door – adem rustig in en uit – vooroorlogse Jazz uit New Orleans en het oeuvre van de controversiële Franse auteur Michel Houellebecq. “I just got sick of listening to idiot thugs with guitars banging out crappy music”, verklaart de Godfather of Punk. De ironie van het ouder worden?

Niemand minder dan Iggy Pop, zelfverklaarde idiot opgegroeid in een trailerpark in de Amerikaanse Rust Belt én grondlegger van de punk met The Stooges, keert dus het gitaargeweld de rug toe. Ach ja, we wisten natuurlijk al dat het leven geen greintje zekerheid bood, behalve dan het feit dat het einde nadert. Dat is ook de ondertoon in het werk van Houllebecq en laat dat nu net een belangrijke inspiratiebron zijn voor de verse plaat die Iggy Pop tegen 18 mei voorbereidt.

Als een grumpy old man gezeten aan zijn zwembad legt meneer Pop het allemaal zelf uit in een videopost. Vorig jaar nam hij zeven nummers op voor “Derniers Mots”, een Nederlandse documentaire waarin Houellebecq zijn boek “La Possibilité d'une Ile” probeert te verfilmen. Die songs vormen de ruggegraat van Iggy's nieuwe soloplaat die Preliminaires (voorspel in het Frans) zal heten. De Rock Iguana draagt de plaat op aan Frankrijk en zingt ook een nummer in de taal van Molière (“Les Feuilles Mortes”). We houden ons hart vast voor zijn franglais.

Preliminaires wordt volgens Iggy een bijzonder rustig album met een jazzy ondertoon. “I just got sick of listening to idiot thugs with guitars banging out crappy music”, aldus Iggy die de laatste tijd vooral luistert naar Louis Armstrong, Jelly Roll Morton en andere oude Jazz-iconen. Bovendien biecht de godfather of punk op dat hij eigenlijk altijd wel een zwak heeft gehad voor “quieter ballads”. Op het einde van de videopost knuffelt Iggy zijn wit poedelachtig mormel en krijg je het nummer “King Of The Dogs” te horen. Que?

Lees de videopost van Iggy hier

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.iggypop.com
http://www.myspace.com/iggyandthestooges;http://www.iggypoppreliminaires.com/
http://www.iggypop.com

recent

Masters of the Air

Toen begin deze eeuw Band of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starbuster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

Animalia

Het MOOOV-filmfestival biedt een staalkaart van het beste uit...

verwant

Drang nach Osten :: David Bowie op weg naar Berlijn

Zomer 1976. David Bowie gaat in zelfgekozen ballingschap in...

Iggy Pop

28 juli 2017Suikerrock, Tienen

Punkicoon Iggy Pop exclusief op Suikerrock

Punkicoon Iggy Pop komt op zaterdag 28 juli naar...

Iggy Pop :: Post Pop Depression

Het zit er op. Bijna een halve eeuw na...

Iggy Pop 9 andere toevoegingen voor Rock Werchter

Een bijzondere week die met de aankondiging van Paul...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in