Nieuwe soloplaat voor Conor Oberst in mei

In de mistroostige zomer van 2008 verblijdde Bright Eyes-frontman Conor Oberst ons met zijn vierde (titelloze) soloplaat. Ook voor de singer-songwriter uit Omaha, Nebraska smaakte dat blijkbaar naar meer want reeds op 5 mei komt hij met een nieuwe plaat genaamd Outer South op de proppen. Nu alleen nog hopen dat die wisselvallige zomer ook niet in herhaling valt.

Hoewel gezegd werd dat Bright Eyes eind vorig jaar zou beginnen aan een opvolger voor Cassadaga lijkt het meest succesvolle project van Conor Oberst nog wel even veroordeeld tot de spreekwoordelijke koelkast. De zanger-poëet wil verder zijn eigen ding doen en breit in mei een vervolg aan het vorig jaar verschenen Conor Oberst. Voor de muzikale begeleiding doet hij opnieuw een beroep op de Mystic Valley Band.

Oberst schudde in de jaren 1990, voor hij indiefaam verwierf met Bright Eyes, al eens drie soloplaten uit zijn mouw, de laatste in 1996. Twaalf jaar later voelde hij blijkbaar opnieuw de nood om solo te gaan en in de winter van 2008 trok hij naar Mexico om aan een nieuwe plaat te werken. Toch is alleen maar alleen en dus mochten muzikanten Taylor Hollingsworth, Nik Freitas, Macey Taylor, Nathaniel Walcott en Jason Boesel ook mee. Ter plekke gaven die zichzelf de naam Mystic Valley Band.

Na de succesvolle tournee die volgde op de plaat hadden Oberst en zijn Mystic Valley Band genoeg inspiratie voor een nieuwe langspeler, en trok het gezelschap naar Texas voor de opnames van Outer South. Tussen de zestien tracks ook “Nicorette” dat in november al te zien en te horen was in de tv-show van Conan O'Brien. In de aanloop naar de release heeft de groep ook al enkele Amerikaanse concerten gepland, onder meer op het befaamde Coachella festival in Californië.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − 14 =