Computers And Blues eindhalte voor The Streets

Het eenmansproject van Mike Skinner zal weldra tot een eind komen met de nieuwe plaat Computers And Blues. Voor het vijfde en laatste studioalbum, opgenomen bij Skinner thuis op de sofa, liet hij zich onder meer inspireren door het Duitse Berlijn en sciencefiction. De opvolger van Everything Is Borrowed zal niet alleen de rave-toer opgaan, maar zal ook duister en futuristisch klinken.

Nadat Everything is Borrowed bakken kritiek over zich heen kreeg, zijn de verwachtingen over Skinner’s afsluiter hoog gespannen. Hij noemt Computer And Blues ravey, snel, duister, futuristisch, elektronisch, 45 minuten dancing and chatting shit (God weet wat dat mag zijn), Bauhaus en Berlijn, maar niet dat van Lou Reed. “The album doesn’t sound like Lou Reed’s Berlin because I never said Lou Reed, I only said Berlin.” Voeg daar nog aan toe dat het album zal klinken als sciencefictionfilm Blade Runner en we komen tot deze vreemde samenvatting: “Dancing music to drink tea too. It’s an insane album.”

Het feit dat hiermee een eind komt aan de rauwe, Britse rap van The Streets is niets nieuws onder de zon. Hij zet een punt achter zijn eenmansproject omdat hij niet in herhaling wil vallen. “The reason I’m ending it is because I don’t want to repeat myself too much. The Streets doesn’t represent someone in their 30s you know, it represents someone in their 20s and the kind of journey that they take. So I think it’s time to end it and hopefully people can really appreciate those five albums.” Zo’n uitspraak vraagt gewoon om dat cliché van die mooie liedjes.

Zoals al eerder werd aangekondigd, neemt Skinner een pauze van zijn muzikale werk om zich na Computers And Blues op film te richten. Momenteel houdt hij zich ook bezig met het YouTube-project Beat Stevie, een Tv-show op internet die ook op Channel 4 wordt uitgezonden. Zijn toekomstige film zou in lijn zijn met Beat Stevie. Ook een kortfilm staat op Skinner’s to-do list.

Wie het laatste van The Streets nog wil meepikken: haast u deze zomer naar Rock Werchter!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =