Karin Dreijer van The Knife doet het solo

De twee-eenheid van The Knife wordt voor het moment even doorbroken met het solo-project Fever Ray van Karin Dreijer Andersson.

Niet dat dit nu de eerste keer is want Karin zong natuurlijk afgelopen jaar mee op Slow van dEUS en ook leent ze haar vocalen uit aan het nieuwe album van Röyksopp. Tweelingbroer Olof zit in de tussentijd heus niet zielig op de bank in Stockholm want die is bezig aan een opera gebaseerd op de theorieën van Darwin. Tot zover de driejarige pauze die ze zichzelf hadden gegeven in 2007.

Bij The Knife hangt er nogal wat mysterie rond de band maar bij dit solo-project is dat alleszins minder. Hoewel Dreijer Andersson nog steeds haar Venetiaans masker niet afzet, maar live optredens gaan er bij Fever Ray wel komen of zoals ze zelf zei in 2008: ” I hope that my newly found live band will make it to the stages next year. We are rehearsing and building something beautiful and brilliant”. Tot nu toe echter alleen in Scandinavië en Londen.

De eerste single van het selftitled album was in december al te downloaden, de tweede “When I Grow Up” is vanaf nu te koop.

De tracklisting van Fever Ray :

  1. If I Had A Heart
  2. When I Grow Up
  3. Dry And Dusty
  4. Seven
  5. Triangle Walks
  6. Concrete Walls
  7. Now’s The Only Time I Know
  8. I’m Not Done
  9. Keep The Streets Empty For Me
  10. Coconut

Het album zal 23 maart verschijnen. Als opwarmertje alvast de clip van “When I Grow Up”:


When I Grow Up from Fever Ray on Vimeo.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 18 =