Blur belooft hete zomer

Het ziet ernaar uit dat de oude strijd in de Britpop tussen aartsrivalen Oasis en Blur deze zomer zijn vervolg gaat krijgen. Nadat Oasis sinds kort weer back in business is met de release van hun nieuwe album, zal ook Blur deze zomer weer aardig van leer trekken. Op 3 juli plannen de arty fartys van Blur een enorme en vooral veelbelovende live show in het Hyde Park in Londen, niet minder dan negen jaar na hun laatste concert als vierkoppige band.

De geplande zomerconcerten zullen de eerste publieke vertoningen zijn van een reünie die al langer gaande was achter de schermen. De show in Hyde Park kon uiteraard op erg veel belangstelling rekenen, gezien hun laatste optreden op London’s Royal Festival al van 2000 dateert, twee jaar voor gitarist Graham Coxon de band verliet. Nadat de eerste 30.000 van 50.000 tickets in twee uur tijd de deur uitgingen en de laatste 10.000 slechts twee minuten nodig hadden, zag Live Nation zich genoodzaakt een tweede show te voorzien op 2 juli.

Na de officiële aankondiging van hun reünie –eindelijk!- draait de geruchtenmolen rond Blur zoals verwacht weer op volle toeren. Zo zou de band dit jaar ook op Glastonbury spelen, dat een week voor het optreden in Hyde Park valt. De organisatie van Glastonbury benadrukt echter dat deze mogelijke headliner (nog) helemaal niet bevestigd is voor de editie van 2009.

Blur heeft in zijn loopbaan zeven studioalbums opgenomen en verschillende top 10 singles gescoord in Groot-Brittannië en brak in 1997 ook in de VS door met hun hitsingle en nu al klassieker Song 2. In de jaren na de break-up zijn de vier bandleden elk bezig geweest met soloprojecten, waarvan de tekenfilmband Gorillaz van frontman Damon Albarn veruit het meest succesvol was. In een video-interview op hun site beschrijft de band zelf hun repetities na de hereniging als “putting the A-Team back together” en “like riding a bike”.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven − vier =