Als vliegen

Legendarische muzikanten, ze vallen deze dagen als vliegen. Op 28 januari gaf Billy Powel, de keybordspeler van Lynyrd Skynyrd de pijp aan Maarten. Gisteren was het de beurt aan singer-songwriter John Martyn.

Billy Powel was tot 1972 roadie bij Lynyrd Skynyrd, tot frontman Ronnie Van Zant hem hoorde spelen en hem prompt promoveerde tot bandlid. Powell speelde mee op legendarische albums als (pronounced ‘l?h-’nérd ’skin-’nérd) en Second Helping. Hij overleefde de vliegtuigcrash in 1977 waarin Ronnie Van Zant, gitarist Steven Gaines, zangeres Cassie Gaines en de roadmanager het leven lieten. Bij de reunie van Lynyrd Skynyrd in 1987 was Powell er terug bij. Hij speelde ook even in een Christian Rock band Vision.
Billy Powel overleed op 57-jarige leeftijd op 28 januari, waarschijnlijk aan een hartstilstand…terwijl hij op 27 januari een afspraak met de dokter voor een hartonderzoek gemist had.

De Schotse John Martyn maakte in zijn carrière twintig albums. In de jaren ’60 was hij een prominente figuur in de Britse folkscene. Zijn bekendste album is Solid Air uit 1973, waarvan de titeltrack is opgedragen aan Nick Drake, die 18 maanden voor de release van het album overleed. Martyn werkte ook samen met grote namen als Eric Clapton, David Gilmour en Phil Collins.
John Martyn werd 60 jaar oud. De oorzaak van zijn overlijden werd niet bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 3 =