Covers voor het goede doel

War! What is good for?, vroeg Edwin Starr zich af. Voor het maken van een coveralbum is blijkbaar het antwoord. De opbrengst van het album, getiteld Heroes, zal gaan naar de organisatie War Child. En daar er geen Bob Geldof gesignaleerd is staan er een hele hoop lekkere namen op de tracklist.

 

Beck , Scissor Sisters , Lily Allen, Duffy, Elbow, TV On The Radio, Hot Chip, The Kooks, Estelle, Rufus Wainwright, Peaches, The Hold Steady, The Like , Yeah Yeah Yeahs en Franz Ferdinand sieren de tracklist. Zij zijn uitgekozen door de originele vertolkers van de nummers die ze spelen. Ook dat zijn niet de minsten, met namen als Bob Dylan, Paul McCartney en Brian Wilson.

Het album komt uit op 16 februari bij Parlophone (EMI). De opbrengst gaat naar War Child. Die organisatie zet zich in voor kindsoldaten en kinderen in oorlogsgebieden en focust zich vooral op herintegratie en heropbouw. Zulke initiatieven verdienen alle lof. Dus als u dit illegaal downloadt wacht minstens het vagevuur op u waar u verplicht wordt naar het volledig verzameld werk van Bob Geldof te luisteren en de zonnebril van Bono moet dragen.

Tracklist

1. Beck (Bob Dylan: Leopard-Skin Pill-Box Hat)
2. Scissor Sisters (Roxy Music: Do The Strand)
3. Lily Allen (The Clash: Straight To Hell)
4. Duffy (Paul McCartney: Live And Let Die)
5. Elbow (U2: Running To Stand Still)
6. TV On The Radio (David Bowie: Heroes)
7. Hot Chip (Joy Division: Transmission)
8. The Kooks (The Kinks: Victoria)
9. Estelle (Stevie Wonder: Superstition)
10. Rufus Wainwright (Brian Wilson: Wonderful/ Song For Children)
11. Peaches (Iggy Pop: Search And Destroy)
12. The Hold Steady (Bruce Springsteen: Atlantic City)
13. The Like (Elvis Costello: You Belong To Me)
14. Yeah Yeah Yeahs (The Ramones: Sheena Is A Punk Rocker)
15. Franz Ferdinand (Blondie: Call Me)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − acht =