Blur kondigt massaconcert in Hyde Park aan

Blur ontwaakt  uit een diepe slaap. De bandleden kondigden dinsdag aan dat ze volgende zomer een reünieconcert zullen geven in Hyde Park. Alle originele bandleden zullen opnieuw op het podium opnieuw samen te zien zijn.

Na maanden speculeren is de kogel door de kerk. Blur zal voor het eerst in jaren weer optreden. Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree zullen volgend jaar een concert geven in Hyde Park. Dit komt toch onverwacht aangezien de band door de vele meningsverschillen er de brui aan gaf. “Ik had er terug een goed gevoel bij”, aldus Albarn in een gesprek met nme.com. “Blur is niet dood, we hebben nog iets af te handelen.”

De Britse band brak midden jaren negentig door met albums als Parklife en Blur. “Song 2” en “Boys en Girls” werden grote hits. De band kreeg ook de nodige aandacht omwille van de verbale strijd met de Gallagher-broertjes van Oasis. De band speelde voor het laatst in de originele formatie in 2000.

Na 7 studioalbums besloot de band in 2003 een pauze in te lassen. Damon Albarn begon zich al snel bezig te houden met verschillende succesvolle projecten: Gorrilaz, The Good, The Bad and The Queen en laatst nog met de opera Monkey: Journey to the West. Bassist Alex James overwon zijn cokeverslaving, Graham Coxon startte een soloproject en drummer Dave Rowntree trok de politiek in. Maar de fans bleven steeds hopen op een ommekeer. Albarn voedde de speculaties over een reünie een tijdje geleden tijdens een interview met de Britse radiozender Radio 1: “ Het is goed mogelijk dat ik terug met Blur begin. Ik mis de groep”, aldus de zanger. Of de band het bij dit ene concert houdt is nog maar de vraag. Er is nog niets bevestigd maar de kans bestaat dat Blur nog een paar keer zal optreden in Groot-Brittannië.

Het concert zal plaatsvinden op vrijdag 3 juli in London Hyde Park. Tickets kunnen besteld worden op 12 december vanaf 10u via www.livenation.co.uk. Er doen ook geruchten de ronde dat de band op het Glastonburyfestival zal spelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − vier =