Nieuwe U2 in maart in de winkels

U2, de begeleidingsband van het ego van Bono, brengt in 2009 een nieuw album uit. De plaat zal No Line on the Horizon heten. Dat betekent ook dat er een grote tournee komt. Verwacht hiervoor gerust hoge prijzen: U2 sloot hiervoor een monsterdeal met Live Nation, alles behalve het soort liefdadigheidsinstelling waar Bono zo tuk op is.

No Line on the Horizon is de opvolger van het succesvolle How To Dismantle An Atomic Bomb uit 2004. Aan de knoppen van de productietafel zaten twee grote namen: Brian Eno en Danial Lanois. Beide heren maakten eerder al verschillende platen met U2 waaronder het bejubelde Achtung Baby uit 1991. Wat niet te horen zal zijn, zijn de nummers die U2 opnam met die andere topproducer, Rick Rubin. Die opnames belandden in de vuilbak. De stijl van Rubin botste met die van U2: lees de vrij minimilastische stijl van Rubin paste niet in het stadionrock-beeld van U2.

Het album dat opgenomen werd in Fez, Morocco, Dublin, New York and London wordt op 2 maart in de winkels verwacht. Er is nog geen volledige tracklisting voor handen, maar de nummers Moment of Surrender, Unknown Caller en No Line on the Horizon zullen er waarschijnlijk op staan. Een tournee is in de maak, maar data zijn er hiervoor nog niet. Het is ook nog niet bekend of de show zo’n megalomane vormen gaat aannemen als vorige edities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + een =