Belgie boven op EuroSonic

Ik heb getwijfeld over België/Omdat iedereen daar lacht/Ik heb getwijfeld over België/Want dat taaltje is zo zacht…sinds de behoorlijk foute ode aan ons Belgenland van Het Goede Doel uit 1982 is bij de Nederlanders de fascinatie voor all things Belgian nog niet verdwenen. Althans niet op muzikaal vlak – politiek hebben we zo onze twijfels – want onze noorderburen kozen België als themaland voor de aankomende editie van EuroSonic.

Naar jaarlijkse gewoonte zal Groningen half januari weder overspoeld worden door muziekliefhebbers en vooral -journalisten uit alle uithoeken van het avondland. Het festival Eurosonic pretendeert immers een staalkaart te bieden van het opkomende muzikaal talent aan deze zijde der Atlantische oceaan omdat elk land zijn beste muziekleerlingen uitzendt, gekozen door nationale radiostadions.

België is dit jaar het focusland van EuroSonic met maar liefst 29 inzendingen. Daarbij heel wat – althans bij ons – gevestigde namen zoals Novastar, Milow, A Brand en Zita Swoon. Stef Kamil Carlens en de zijnen mogen het festival trouwens openen met hun concept “A Band in a Box”. Verder maken artiesten als Barbie Bangkok, Kris Dane en The Ideal Husband hun opwachting en komt ook de in Vlaanderen nog altijd ondergewaardeerde doch bloeiende Waalse indiescene ruim aan bod met onder meer Malibu Stacy, The Experimental Tropic Blues Band en Girls in Hawaii.

EuroSonic 2009 vindt plaats op 15 en 16 januari. De dag nadien is er in Groningen ook nog het festival Noorderslag dat frisse Nederlandse groepen onder de aandacht brengt. Alle informatie over beide festivals is te vinden via www.eurosonic.nl of www.noorderslag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 10 =