Maxon Blewitt grijpt terug naar 1981 op nieuw album

Na een stilte van vijf jaar is Maxon Blewitt terug met een nieuw album dat dertig jaar terug gaat in de herinneringen van een jonge Bjorn Eriksson. Resultaat: de dromerige plaat June ’81 die 28 oktober zal uitkomen.

Het was al even geleden dat we nog iets hoorden van Maxon Blewitt, de band rond Bjorn Eriksson. Niet dat de man stilzat, verre van zelfs, zo speelde hij met Admiral Freebee, The Partchesz en oud bandgenoot Tom Pintens. En schreef Eriksson muziek voor de laatste De Roovers voorstelling en de nieuwe film van Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown) die volgend najaar uitkomt.

De opvolger van When the Moon Winks werd in de Ardennen opgenomen met producer Peter Obbels (Flip Kowlier / Kiss My Jazz / Yevgueni) en bevat elf nummers waarvoor Eriksson de klok dertig jaar terugzette en grasduinde in de abstracte, onzekere wereld van een vijfjarige jongen die onder zijn bed een onbekende exotische naakte vrouw, prijkend op een overbelichte polaroid, verstopte.

De tracklist van June ‘81 :

 1. Pretty lady
 2. Mexicali
 3. Fuzzy logic
 4. A picture from ’81
 5. Sunny side down
 6. Rules and regulations
 7. So easy
 8. Sainte Marie’s infirmary
 9. The way to go
 10. Thanks but no thanks for the music
 11. Diminuendo in blue

Maxon Blewitt stelt de nieuwe plaat eind oktober in de Novonov en Salle Jeanne in Antwerpen en de Charlatan in Gent voor. Hier alvast een voorsmaakje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =