De goddeau-tips

Tijdens Etoiles Polaires valt er ook dit jaar opnieuw veel moois te horen. Goddeau grasduinde door het festivalprogramma en presenteert u de bands waar we zelf het meest naar uitkijken. Doe er uw voordeel mee!

The Stills: stonden reeds in het voorprogramma van Kings Of Leon en Interpol en zijn dus goed op weg om een nieuwe fonkelende ster aan het Montréal-firmament te worden. Voor wie zijn gitaren graag in reverb gedrenkt heeft. (woe 3/12, concertzaal, 20u)

Alden Penner: voormalig Unicorn-lid en momenteel met Brendan Reed (ex-Arcade Fire) op de baan als Clues, eveneens op Etoiles Polaires (Penner solo: woe 3/12, balzaal 00u30; met Clues: vr 5/12, 20u, concertzaal)

HRSTA : postrock met Mike Moya, stichtend lid van Godspeed! You Black Emperor. Denk ook aan Marianne Faithfull en PJ Harvey, ondersteund door Sigur Rós. (Woe 3/12, 23u30, Balzaal)

Handsome Furs: nevenproject van Dan Boeckner (Wolf Parade) dat, volgens Humo doet denken aan Liars en Sun O))). (zaterdag, 23u30, Balzaal)

Land Of Talk: in voorprogramma van Bon Iver. Indietrio dat met debuutplaat Some Are Lakes momenteel heel wat zieltjes wint. Wie er in Gent niet bij kan zijn, krijgt een herkansing op 8 december in de Botanique. (zaterdag, 20u30, concertzaal)

Samenwerkingen : Canadese gevestigde namen (Sam Shalabi, René Lussier en Harris Newman, die vorig jaar nog een plaat opnam met Mauro Pawlowski) en vernieuwende artiesten van hier (Ignatz, Kohn, RadioKUKAorkest) slaan ter ere van Etoiles Polaires de handen in elkaar, en wat dat oplevert ziet u op donderdag (22u30: René Lussier + RadioKUKAorkest, 23u30: Sam Shalabi Egyptian Light Orchestra) en vrijdag (23u30: Harris Newman + Ignatz) in de Balzaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − 11 =