WERCHTER 2007: !!! :: zondag 1 juli, Main Stage

"Must be the moon", roepen de heren van !!! als verontschuldiging in op hun recente Myth Takes. Pal op de middag is echter de zon aanwezig in de rol van gemeen lachende koperen ploert die het dansen niet echt vergemakkelijkt. Frontman Nic Offer laat het niet aan zijn hart komen: !!! was fun-kee.

Het was één van de programmatorische miskleunen van deze Werchter. Had !!! al twee keer een tent in Pukkelpop op zijn kop gezet, uitgeblonken op Domino in een bomvolle AB, werden ze nu veroordeeld tot een ondankbare openingsstek op de slotdag van Werchter. Terwijl er natuurlijk maar één plaats is waar de funkgroep echt tot zijn recht zou komen: als afsluiter in een van het zweet druipende Marquee.

De groepsleden haalden vast eens goed de schouders op toen ze dit euvel vaststelden, want op het grote hoofdpodium is van enige misplaatstheid geen sprake. Offer strut de lengte van het podium af, alsof dit zijn dagelijkse ochtendwandeling is, lacht eens van "god, ik ben dik geworden" als hij zichzelf op het scherm ziet, en danst dan maar zijn vreemde aerobics (doe de pinguin!).

"What’d you do, Nic?", vraagt tweede zanger Pug. "A long story, man". Offer smijt zich af en toe ook iets té hard, zo blijkt vandaag. In volle enthousiasme vloog een microfoonstandaard de lucht in en raakte een securityman in de frontstage. Offer gaat bezorgd even checken of de man die bloedend als een rund werd afgevoerd nog wel ok is, en is zichtbaar aangedaan. Maar hoe dan ook: the show must go on, want nog niet iedereen is overtuigd.

Het zevental achter fulltime nutcase Offer mag dan het charisma van een stel brave huisvaders hebben, ze hebben wel de funk in hun botten zitten. De ratelende percussie en hoekige gitaarlijntjes zijn niet van de lucht, alles klikt van de eerste tot de laatste noot in elkaar tot een pletwals. Gegeseld door een ongenadige zon, is het publiek moeilijk tot dansen te pramen, hoewel "Yadnus", "Must Be The Moon" en het funkyer-dan-funky "All My Heroes Are Weirdos" met de schouders rollen, de heupen schudden en de adhd’er in ons wakker maken. !!! stond op het hoofdpodium als een alien op het midden van de Groenplaats, maar dan wel één van het soort dat meteen blaft "take me to your leader". Geen tegenspraak werd geduld, geen zon zou het feestje verpesten. !!! mag vanaf nu jaarlijks terugkomen.

Maar als het éven kan, lieve Herman, dan toch maar in de Marquee. Afgesproken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 5 =