Eindejaarslijstje 2006 van Tim Broddin

  1. The Flaming Lips, 4 juni, Vooruit Ja, de harde realiteit bestaat, maar als we gewoon zouden durven blij te zijn, zonder remmende poses en verkrampte bilkaken, dan zou de wereld al een stuk vlotter draaien.
  2. 65daysofstatic, 27 januari, De Nachten De troepen zijn geland, het volume gaat maal vijf. Resistance is, zoals dat heet, useless.
  3. Sophia, 10 december, Vooruit De soms overdreven uitspattingen en ellenlange, bombastische outro’s moeten dit verlies compenseren maar doen veeleer terugdenken aan The God Machine.
  4. sleepingdog, 18 juni, Plaza Real. De mooie breekbare songs van Chantal Acda’s soloproject komen het best tot hun recht in kleine gezellige plaatsen. Zoals het knusse Plaza Real te Antwerpen.
  5. Mew, 17 augustus, Pukkelpop Hoezo er moest die dag nog een headliner komen? Geef Mew een groot podium, en snel!
  6. Ryan Adams, 5 oktober, Koninklijk Circus Traditioneel maar geïnspireerd, strak en virtuoos. Vol van liefde voor muziek. En daar krijgen wij wel eens kippenvel van.
  7. tomàn, 19 oktober, AB Club Arme Shearwater, na het optreden van tomàn het podium moeten beklimmen vergt moed.
  8. Yo La Tengo, 18 november, AB Er kunnen pagina’s gevuld worden over de groep zelf, de setlist (die her en der op fora opduiken zal) of de grappige commentaren van Ira Kaplan op reacties uit het publiek. Maar niets van dat alles zal ooit het magistrale van dit exorcisme weten te vatten.
  9. Cat Power, 5 november, AB Het simpele feit dat Chan Marshall er stond in de AB en een vlekkeloze show afleverde, is op zich al een overwinning.
  10. Low, 30 juli, Rivierenhof Waarom Sparhawk een tijdje verdween, is niet langer belangrijk: Low staat er opnieuw, en sterker dan ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − 3 =