Eindejaarslijstje 2006 van Madelien Waegemans

  1. The Flaming Lips, 4 juni 2006, Vooruit Een fantastisch concert zien terwijl je het kind in jezelf heerlijk kunt laten dartelen in eindeloze stromen confetti, vreemd dat er veel eerder nogniemand op dat idee is gekomen. Jammer dat er niet om de zes maanden een Flaming Lips optreden in de Vooruit is. De wereld zou een veel mooiere plaats zijn.
  2. Sufjan Stevens, 5 november 2006, Vooruit Geen chearleaders deze keer, maar wel een gans blazersorkest met arendsvleugels en maskers, en Sufjan hemzelve met prachtige vlindervleugeltjes.(sorry, beroepsmisvorming, als fotograaf onthou je vooral de optredens die visueel iets te bieden hebben.) Fantastisch optreden, waarvan ik me,buiten zijn prachtige stem, vooral zijn eindeloze bindteksten zonder pointe zal onthouden, die toch enorm grappig in their own way waren.
  3. Richard Ashcroft, 31 oktober 2006, Hallen van Schaarbeek Of hoe één man met alleen zijn stem een ganse concertzaal in de ban kan houden. We zullen dan maar eens die mooie betuttelde uitdrukking bovenhalen, hem omdraaien en Richard meteen "een zeer straffe meneer" noemen.
  4. Sukilove, 20 september 2006, Trix Om "professionele" redenen (ahum), maar stiekem toch uit vrije wil, vijf keer gezien dit jaar. Voorzichtig en intimistisch in een piepklein café, tot relaxed en grandioos op hun eigen cd-presentatie. Maakten wat mij betreft de beste Belgische plaat van het jaar.
  5. Belle & Sebastian, 9 mei 2006, AB & Pukkelpop Eigenlijk was vooral het optreden in de AB zeer mooi, omdat ze daar vooral al hun oude nummers uit de kast gehaald hebben. En de nieuwe doen me eigenlijk niet zoveel, buiten de onweerstaanbaar leuke single Funny Little Frog, dan.
  6. Radiohead 2006, 17 augustus 2006, Pukkelpop Sardienen in een blik met veel kippevel.
  7. 0110, 1 oktober 2006, Place Royal Brussel Belgische concertgeschiedenis werd geschreven en dit meisje met haar veel te korte lens stond helemaal vooraan. Jochei!
  8. Goose, 16 september 2006, Leffingeleuren Na dit veel te kort uurtje Goose kon je met mij en de inhoud van mijn kleren een ganse vloer aandweilen. Soms moet het echt niet meer zijn dan dat.
  9. Raymond & zijn jonge helden, 8 oktober, Depot, Leuven De kroon op de vijfde verjaardagsfestiviteiten van Poppunt, en gewoon een enorm fijn idee.
  10. Metal Molly, 13 augustus, Marktrock 2 keer gezien op deze festivalzomer en dat was minstens twee keer te weinig, want het zit er alweer op voor Metal Molly. Gelukkig werden deze keer de appelsienen weer bovengehaald, zoals zo vaak in mijn puberteit toen ze op elk festivalletje in Vlaams Brabant stonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =