Eindejaarslijstje 2004 van Brecht Hermans

  1. Daan: Victory Eén van die platen die je meteen bij uitkomst moet hebben. Daan stelde niet teleur en bracht weer armen en benen in beweging. Misschien kan dit album helpen bij het verteren van het kerst- en nieuwjaarsdiner.
  2. Magnus: The Body Gave You Everything Een klein meesterwerk van Vlaamse groove. De aanstekelijke singles kunnen zeker tot de beste van het jaar gerekend worden. Had op één gestaan als het niveau van die singles het hele album aanbleef.
  3. Lali Puna: Faking The Books Ook Duitse elektronica kan bekoren. De heerlijke stem van Valerie Trebeljahr die zorgt voor dat typische Lali Puna-geluid zorgde weer voor een zalig opgewonden gevoel.
  4. Monsoon: Speak Of het aan de jurk van Delphine Gardin lag of niet, op Pukkelpop stapelverliefd geworden op Monsoon. En dat is nog steeds zo.
  5. Yann Tiersen & Shannon Wright: Yann Tiersen & Shannon Wright Toevallig ontdekt in de Fnac, heel snel een paar nummers beluisterd en meteen besloten tot aankoop. De combinatie van zijn vingers en haar stem geven een uniek resultaat. Tiersen en Wright zijn voor elkaar geboren.
  6. Björk: Medulla Onvoorstelbaar op alle manieren. Om even in herhaling te vallen: Björk is veelzijdig. Björk is een durver. Björk is gewoon Björk.
  7. Lambchop: Aw Cmon & No You Cmon Voor de prijs van één maar liefst twee cd’s om bij weg te dromen. Enig nadeel: de laatste nummers hoor je nooit wegens te diep weggezonken in roes.
  8. Marc Moulin: Entertainment Opnieuw een schot in de roos. De hype rond dit soort jazz lijkt minder groot dan enkele jaren geleden, maar een kenner moet toegeven dat ook dit een mooi staaltje van vakmanschap is.
  9. Franz Ferdinand: Franz Ferdinand Al was het maar voor “Matinee” en “Take me out”.
  10. Absynthe Minded: Acquired Taste Misschien niet echt objectief wegens goed bevriend met de zus van de zanger. Maar ook de criticus in mij vindt dat deze plaat er zeker mag zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + vijf =