Eindejaarslijstje 2003 van Kim Cauberghs

  1. Elbow: Cast of Thousands Elbow overtreft zichzelf met een reeks prachtige nummers waarvan "Grace Under Pressure" en "Switching Off" telkens opnieuw je hart veroveren.
  2. Tom McRae: Just Like Blood Wat kan een mens zeggen over Tom McRae? Als je er die schone avond in de AB bij was, weet je wel wat ik bedoel: die stem, die melancholie, die woede en gedrevenheid. Allemaal verpakt in een aantal jasjes om u tegen te zeggen.
  3. Moloko: Statues Eén van de succesnummers van het afgelopen jaar. ’t Is een groeier, maar eens je hen live aan het werk zag, wordt het meteen duidelijk dat de breakup van Mark en Roisin voor een pak sterke songs gezorgd hebben.
  4. Martina Topley-Bird: Quixotic Mss. Topley-Bird bewijst met deze plaat dat ze gerust zonder Tricky kan. Op Quixotic laat ze verschillende Martina’s los met een boeiende en afwisselende plaat tot gevolg.
  5. Lamb: Between Darkness and Wonder Nog op de valreep binnengeschoten naar de vijfde plaats. Lamb heeft het experiment met stem en klank nooit geschuwd. Deze keer nemen ze ons mee naar een plaats tussen duisternis en verwondering. Pure schoonheid.
  6. Jeff Buckley: Live at Sin-é (Legacy Edition) Ja, kijk: je bent een fan of niet en als zodanig is een cd/dvd die een blik werpt op de begindagen van Jeff Buckley echt niet te versmaden. Ach Jeff, genie in wording, veel te vroeg ben je van ons heengegaan!
  7. Damien Rice: O Gevoelige singer-songwriter die gevoelige liedjes brengt, waar hebben we dat nog gehoord? Soms zitten er een paar tussen die je raken en Damien Rice is er een van. Best af te spelen tijdens een lange zomeravond ergens in een zuiders oord met een glaasje wijn in de hand. Genieten maar.
  8. Basement Jaxx: Kish Kash De ideale feestplaat voor de komende dagen. Gewoon plezier maken, daar gaat het om. Het is al moeilijk genoeg in deze donkere en onzekere tijden.
  9. Outkast: Speakerboxxx/The Love Below Een ambitieuze dubbelaar van een groot duo: voor elk wat wils. Als je in de mood bent voor het hardere schudwerk, kan je bij Big Boi op Speakerboxxx terecht. In een smoochy-sexy mood kies je best voor The Love Below van Prince-a-like André 3000.
  10. The Darkness: Permission to Land Ik beken: ook ik ben gevallen voor het lichtelijk fantastische "I Believe in a Thing Called Love". Cockrock met een flinke scheut humor, meer moet dat (soms) niet zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − vijf =