Hinds :: Boom Boom Back

Bekijk Berichten

Kijk, we hebben geprobeerd ons te verzetten. Met een cynische blik gekeken. Grondig nagedacht of we hier toch niet een beetje te veel berekening in hoorden; mikken op publieksverbreding. Feit is: dat duurde drie luisterbeurten. En toen volgde er nog een vierde en vijfde, gewoon omdat het kon. Heeft Hinds weer een oorwurm geschreven? Het zal nog niet.

En toch is het een rààr parcours dat Hinds de laatste jaren heeft gereden. Drie platen kwamen in sneltreinvaart uit elkaar voortgekropen, maar toen de pandemie die vaart stuitte, draaiden meteen twee wielen van de wagen af. Zowel drummer Amber Grimbergen als bassist Ade Martin verlieten de groep eind 2022, maar stil werd het op de Instagram van overblijvende leden Ana Perrote en Carlotta Cosials niet; de kern ging door. In februari was er al “Coffee”, nu volgt “Boom Boom Back” als aankondiging van hun vierde plaat.

We zouden willen zeggen dat dat nummer laat horen dat de groep verder het pad van pop opgaat, maar dat dachten we van “Good Bad Times” vier jaar geleden ook, en toen bleek The Prettiest Curse toch meer van hetzelfde. Misschien staat dat volgende album dus vol metal, maar deze is alvast weer lekkere sloppy indiepop, met zelfs een luie cameo van Beck; alsof dat allemaal maar vanzelf komt.

De volgende plaat van de dames heet gewoon Viva Hinds. Iets zegt ons dat dat een statement is.

N.E.W.S.

recent

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

The Strangers: Chapter 1

Vooraan de jaren negentienhonderdtachtig begon Renny Harlin commercials en...

J. Bernardt :: Contigo

Op Contigo slaat Jinte Deprez’ alter ego J. Bernardt...

Ronker

15 mei 2024Ancienne Belgique, Brussel

'Welkom op onze babyborrel!' Hoezo, al een albumpresentatie? Onze...

Maria Iskariot :: ”We zijn heel verschillende persoonlijkheden die elkaar versterken”

'Bedankt', zongen ze al in de preselectie, maar de...

verwant

Hinds :: The Prettiest Curse

Noem het growing up in public. Noem het leren...

Hinds :: Good Bad Times

Deze zagen we niet komen. Na twee platen vol...

Hinds

10 juni 2018Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Hinds :: I Don’t Run

Als all-female rockband een plaat maken en vervolgens de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in