James & Black :: GOLD

James&Black is terug na 3 jaar gedwongen isolatie. Laat de soul en de groove maar knallen nu!

Het duo James & Black zag het licht in 2011 in Texas nadat Bella Black haar stoute schoenen aantrok en muzikant en producer Bruce James vroeg haar te helpen bij de opnames van haar eerste serieuze muzikale stappen. De samenwerking beviel beiden zo goed, dat ze na korte tijd besloten de sprong in het duister te wagen en naar Europa verkasten.

Tussen 2012 en 2019 zwierven ze doorheen het oude continent, en onderweg lieten ze sporen na van hun positieve boodschappen, verpakt in onnavolgbare soul en groove. Met titels als “Everyday (Walking in Sunshine)” en “For No Reason” bouwden ze een trouwe fanbasis op in Frankrijk, Spanje, Italië en België.

Een familiaal bezoek eind 2019 maakte abrupt een einde aan dit avontuur, door de wereldwijde pandemie konden ze onmogelijk de terugtocht aanvangen. Dan maar van de nood een deugd maken en proberen een ‘gewoon’ leven op te bouwen?

Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en na iets meer dan drie jaar is dit energieke duo terug met een eerste single. “Gold” is vanouds James&Black en toch weer niet: geen energieke soul, maar een laidback ritme met een onweerstaanbare groove en een belangrijke boodschap: “Unity is the way to be free, Can’t nobody take your power unless you give it away, I believe that together we can do great things”.

Amen en laat de triomfantelijke terugkeer maar beginnen nu!

recent

65DaysOfStatic Plays Wild Light :: 22 september 2023, Trix

Ook in een wereld waarin The Rolling Stones blijven...

Star Wars – Visions: Seizoen 2

Lucasfilm en Disney leveren met dit tweede seizoen van...

Absynthe Minded :: ”Ik wil gewoon mooie dingen blijven maken, mijn fantasie gebruiken”

Een zondagsschilder: zo voelt Bert Ostyn zich op de...

Le Livre des Solutions

Er was een tijd dat Michel Gondry – die...

Sparta

Ulrich Seidl vertelt opnieuw een onconventioneel en provocerend verhaal....

verwant

James & Black :: “We geloven dat wat je geeft, ook terugkomt”

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar...

James & Black :: This Time

Zes jaar geleden is het ondertussen dat Bruce James...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in