James & Black :: GOLD

James&Black is terug na 3 jaar gedwongen isolatie. Laat de soul en de groove maar knallen nu!

Het duo James & Black zag het licht in 2011 in Texas nadat Bella Black haar stoute schoenen aantrok en muzikant en producer Bruce James vroeg haar te helpen bij de opnames van haar eerste serieuze muzikale stappen. De samenwerking beviel beiden zo goed, dat ze na korte tijd besloten de sprong in het duister te wagen en naar Europa verkasten.

Tussen 2012 en 2019 zwierven ze doorheen het oude continent, en onderweg lieten ze sporen na van hun positieve boodschappen, verpakt in onnavolgbare soul en groove. Met titels als “Everyday (Walking in Sunshine)” en “For No Reason” bouwden ze een trouwe fanbasis op in Frankrijk, Spanje, Italië en België.

Een familiaal bezoek eind 2019 maakte abrupt een einde aan dit avontuur, door de wereldwijde pandemie konden ze onmogelijk de terugtocht aanvangen. Dan maar van de nood een deugd maken en proberen een ‘gewoon’ leven op te bouwen?

Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en na iets meer dan drie jaar is dit energieke duo terug met een eerste single. “Gold” is vanouds James&Black en toch weer niet: geen energieke soul, maar een laidback ritme met een onweerstaanbare groove en een belangrijke boodschap: “Unity is the way to be free, Can’t nobody take your power unless you give it away, I believe that together we can do great things”.

Amen en laat de triomfantelijke terugkeer maar beginnen nu!

recent

Maria Iskariot + Meltheads :: 1 maart 2024, Trix

Een thuismatch moest het worden, een zegerondje werd het....

MGMT :: Loss Of Life

Op hun vijfde studioalbum Loss of Life keert MGMT...

La Sirène

De oorlog tussen Irak en Iran staat geboekstaafd als...

Timesbold :: 28 februari 2024, Trix

Alles komt terug, vooral wat je niet verwacht. Oorlog....

Talk Show :: Effigy

Het leven is een club waar al eens klappen...

verwant

James & Black :: “We geloven dat wat je geeft, ook terugkomt”

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar...

James & Black :: This Time

Zes jaar geleden is het ondertussen dat Bruce James...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in