Tapioca :: Melodia

Dezer dagen kan je de zon in je hart laten, maar je kan ze ook gewoon in je playlist laden, met “Melodia” de nieuwe single van het tropisch geïnspireerde Brusselse duo Tapioca.

Dezer dagen kan je de zon in je hart laten, maar je kan ze ook gewoon in je playlist laden, met “Melodia” de nieuwe single van het tropisch geïnspireerde Brusselse duo Tapioca.

‘Tapioca’ googelen leidt tot informatie over de maniokwortel en mag in de keuken dan een vrij smaakloos ingrediënt zijn, de muziek die de Brusselaars onder dezelfde noemer maken valt al even licht op de maag als zijn glutenvrije keukenpendant. We krijgen met “Melodia” immers een instant meeneuriebaar nummer dat drijft op latin-funkvibes. Het warme orgelmelodietje dat het hele nummer doordesemt, wordt opgeleukt met punchy blazers en strijkers die binnenvallen als zonnestralen doorheen opgewarmd vensterglas. Le Tagarel, de lyricist van Tapioca, zingt zijn melodieën zo smooth als lag er een laag zonnemelk op te blinken.

Het zijn allemaal heerlijke laidback grooves die soms in de buurt van de neo-soul gaat rondhangen, maar dit is vooral muziek om door de hoofdtelefoon te jagen terwijl u een ontspannen wandeling of fietstochtje doet doorheen de in de lente ontluikende stad.

“Melodia” zal te vinden zijn op Voyage, op 25 maart via Jakarta Records.

Beeld:
Hamza Seriak

recent

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

Luigi Critone & Gipi :: Aldobrando

De Italiaanse vakmannen Luigi Critone en Gipi maakten van...

Haruki Murakami :: De stad en zijn onvaste muren

In 1987 brak Haruki Murakami (1949) door met zijn...

Bart Schoofs :: Morgen weer een brt – Kind aan huis

Online mag Bart Schoofs dan behoorlijk aanwezig zijn met...

verwant

Tapioca :: Samba em Kigali

De zon is er eindelijk! Laat het aan de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in