Tapioca :: Melodia

Dezer dagen kan je de zon in je hart laten, maar je kan ze ook gewoon in je playlist laden, met “Melodia” de nieuwe single van het tropisch geïnspireerde Brusselse duo Tapioca.

Dezer dagen kan je de zon in je hart laten, maar je kan ze ook gewoon in je playlist laden, met “Melodia” de nieuwe single van het tropisch geïnspireerde Brusselse duo Tapioca.

‘Tapioca’ googelen leidt tot informatie over de maniokwortel en mag in de keuken dan een vrij smaakloos ingrediënt zijn, de muziek die de Brusselaars onder dezelfde noemer maken valt al even licht op de maag als zijn glutenvrije keukenpendant. We krijgen met “Melodia” immers een instant meeneuriebaar nummer dat drijft op latin-funkvibes. Het warme orgelmelodietje dat het hele nummer doordesemt, wordt opgeleukt met punchy blazers en strijkers die binnenvallen als zonnestralen doorheen opgewarmd vensterglas. Le Tagarel, de lyricist van Tapioca, zingt zijn melodieën zo smooth als lag er een laag zonnemelk op te blinken.

Het zijn allemaal heerlijke laidback grooves die soms in de buurt van de neo-soul gaat rondhangen, maar dit is vooral muziek om door de hoofdtelefoon te jagen terwijl u een ontspannen wandeling of fietstochtje doet doorheen de in de lente ontluikende stad.

“Melodia” zal te vinden zijn op Voyage, op 25 maart via Jakarta Records.

Beeld:
Hamza Seriak

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

verwant

Tapioca :: Samba em Kigali

De zon is er eindelijk! Laat het aan de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in