Sohnarr :: The Road (Reworked by Avondlicht)

Patricia Vanneste van Sohnarr heeft sinds de release van haar debuut Coral Dusk verschillende artiesten onder de arm genomen om haar nummers te herinterpreteren. De Antwerpse electronicawizard Avondlicht nam “The Road” onder handen met een bedwelmend resultaat.

Hoe vat je in beats de kwetsbaarheid van het originele nummer van Vanneste? Het is een goede, maar geen makkelijk op te lossen vraag. Matthias Dziwak deed het door “The Road” alvast dubbel zo lang te maken én minstens dubbel zo intens. Hij trekt het nummer zijn eigen wereld van immersieve en bedwelmende elektronica in en geeft het de ruimte om zachtjes te komen aanrollen als grijze kwikzilveren golven van kilte. Dansen wordt eerder een ingetogen gemoedsbeweging en je haren wapperen enkel door de storm die diep in jezelf woedt. Alles komt van binnenin en is alleen al daarom de moeite waard: “Lay Down, I’ve got what you’re fighting for“.

Nergens werkt het nummer toe naar een climax – liefhebbers van een spectaculaire ontlading in de vorm van een drop blijven hier best ver uit de buurt -, maar net dat ontbreken zorgt voor een maximale aandachtsboog in de vorm van beats die af en toe knipperen als het witte licht van de tl-lampen in het ziekenhuis. Het kan ijskoud overkomen maar toch weet je: bij Avondlicht ben ik veilig en in goede handen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in